Teknoloji

Google Android uygulaması yazmayı öğretecek

google play store çince uygulamalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google androidDaha önce herhangi bir programlama tecrübesi olmayanlar için Android uygulaması yazmak pek de kolay bir eylem değil. Bu yola adım atmak isteyen pek çok kişi, kendisine yardımcı olacak bir kılavuz arıyor. Yardım arayanların imdadına yetişenlerden birisi de Android işletim sistemini geliştiren Google oluyor. Şirket, “ücretsiz çevrim içi üniversite” olarak nitelenebilecek Udacity’de Android için uygulama yazmanın temellerini anlatacak bir hafta süreli bir kurs programı sunuyor.

“Android Basics” adını taşıyan “nano-derece” programında Google bünyesinde çalışan uzmanlar, tek satır kod yazmamış olanlara bile Android uygulaması hazırlama imkanı sunacak ipuçları verecek. Çevrim içi kursun sonunda kullanıcıların kendilerine çok gelişmiş olmasa bile, temel nitelikleri taşıyan bir Android uygulaması hazırlayacak kadar ilerleyebilmesi amaçlanıyor.

Google Android uygulaması geliştirmek isteyenleri cesaretlendirecek

Google Android uygulama geliştiriciliğini kendisi için bir kariyer olarak görenleri cesaretlendirecek hamleler de yapacak. Bu kişileri Android nano-derecesinin ardından Kariyer seçeneğini tercih etmeleri konusunda destekleyecek olan şirket, ilk aşama kursu başarıyla tamamlayan 50 kişiye bir sonraki aşama olan “mini-derece” için burs verecek.

Google’ın bütün bu imkanları sağlamasını sadece cömertlikle açıklamak mümkün değil. Şirketin Android’de parlayacak bir yıldızın çıkışına aracılık etme isteği kolaylıkla anlaşılıyor. Yine de, yola yeni çıkan geliştiricilere böyle bir desteğin sağlanması, dikkate değer bir jest niteliği taşıyor.

Pek çok işletim sistemi geliştiricisi yazılımcılara uygulama hazırlamaları için araçlar veriyor. Ancak bu araçların nasıl kullanılacağını anlatanlara pek rastlanmıyor. Google’ın Android geliştiricilerine sunduğu imkanı “olta yapmayı öğretmek” gibi bir benzetmeyle açıklamak yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER