Teknoloji

Google en sonunda Android uygulamalarını tabletlere uyumlu hâle getirmekle ciddi biçimde ilgileniyor

android 12l

Google, son birkaç aydır, Android işletim sisteminin tabletler ve katlanabilir telefonlar gibi daha büyük ekranlı cihazlarda daha iyi çalışmasını sağlamaya odaklanmıştı. Bunun için yeni bir Android sürümü olan Android 12L’yi geliştirdiğini duyurmuştu. Şimdiye kadar, özelleştirmelerin çoğu arayüz ayarlarına odaklandı, ancak bugün Google I/O 2022 etkinliğinde şirket, uygulamaların daha büyük ekranlarda daha iyi performans göstermesi hakkında bazı haberler verdi.

Google, 20’den fazla uygulamasının tabletler için yeniden tasarlanacağını ve optimize edileceğini söylüyor. Bu uygulamaların arasında YouTube Music, Google Haritalar ve Mesajlar var. YouTube Music, ekstra ekran alanından yararlanan, yeniden tasarlanmış bir şimdi oynatılıyor ekranına sahip olacak. Mesajlar, farklı konuşmalar arasında hızla geçiş yapmak için çok sütunlu bir görünümü kazanacak. Ayrıca Google; Facebook, TikTok ve Zoom gibi üçüncü taraf uygulamaların da yakında büyük ekranlar için daha iyi optimize edilmiş şekilde güncelleneceğini söylüyor. Google, bunun gibi daha büyük geliştiricileri kapsayabilirse, Android tablet ekosistemi büyük fayda sağlayacaktır.

Ayrıca Google, hâlihazırda büyük ekranlı cihazları kullanan 270 milyon aktif kullanıcı bulunduğunu, dolayısıyla bu güncellemelerden hemen yararlanabilecek çok sayıda insan olduğunu söylüyor. Bu tür tabletler için optimize edilmiş uygulamaları bulmak için Google Play de güncellemeler alacak. Uygulama mağazası, tabletler için tasarlanmış uygulamaları vurgulayacak, geniş ekran uyumlu yeni bir tasarım kazanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER