Teknoloji

Google Android şifre yöneticilerine standart getirmek istiyor

google android sifre yoneticisiGünümüzde mobil cihazların güvenliği iyiden iyiye önem kazanmış durumda. Ancak halen pek çok kişi telefona şifre girmekten hoşlanmıyor. Google bu durumu dikkate alarak Dashlane ve diğer Android şifre yöneticileriyle ortak bir proje geliştirdi. Söz konusu proje “Open YOLO” adını taşıyor. “YOLO” kısaltması Türkçeye “Sadece bir kez şifre girersin” şeklinde çevirilebilir.

Google bu projeyle Android geliştiricilerinin şifre yöneticilerine erişmelerini sağlayan bir API oluşturmayı amaçlıyor. Böylelikle Android cihaz sahiplerinin uygulamalara otomatik olarak giriş yapabilmeleri planlanıyor. Dashlane, Android şifre yöneticileri içinde bu girişimin öncülüğünü üstleniyor. Ancak projeye dahil olan diğer şifre yöneticilerinin isimleri şu an için bilinmiyor.

Google Android şifre yöneticilerinin desteğiyle uygulama girişlerini de kolaylaştırmayı amaçlıyor

Projenin nasıl işleyeceğine dair detaylar şu an için pek bilinmiyor. Ancak kullanıcıların şifre yönetimi uygulamalarına giriş yaptıktan sonra Open YOLO’yu destekleyen diğer uygulamalara ekstra bir şifre girmeden erişebilmesi muhtemel gözüküyor. Bu tarz bir sistemin ortalama kullanıcılar için daha yaygın ve güvenilir olacağı düşünülüyor. Pek çok şifre yönetimi uygulaması, kullanıcıları güçlü şifreler oluşturmaya teşvik ediyor ve yeniden kullanım saldırılarından koruyor.

Dashlane’den yapılan açıklamada, Android ile başlayan bu projenin sonrasında başka işletim sistemlerine de yayılabileceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER