Teknoloji

Google Android kullanıcılarına farklı ülkelerin mağazalarından uygulama indirme izni veriyor

google androidGoogle Play Store’da yapılan son değişiklik, başka ülkelerin uygulama mağazalarında oyun veya uygulama arayanları sevindirecek gibi görünüyor. Söz konusu değişiklik ile Google Android kullanıcılarının farklı ülkelerin Google Play Store’larında alışveriş yapması mümkün hâle geliyor.

Mağazaya yeni eklenen “Ülke ve profiller” özelliği, Android kullanıcılarına farklı ülkelerin mağazalarındaki içerikleri keşfetme imkanını sağlıyor. Ancak bu imkandan yararlanmak için Google’ın belirlediği kriterlerden birini karşılamak gerekiyor.

Daha önce bulunduğu ülkeden farklı bir ülkedeki Google Play Store üzerinden geçerli bir ödeme yöntemini kullanarak alışveriş yapmış olanlar, Google’ın sunduğu bu imkanı kullanabiliyor. Örneğin, hâli hazırda Türkiye’de yaşayan ancak daha önce ABD’de Google Play Store üzerinden bir uygulama satın almış olanlar bu özellikten yararlanabiliyor.

Google Play Store’da bölge değiştirme işlemi ise üç basit adımda gerçekleştirilebiliyor. İlk olarak Android işletim sistemli cihazdan Google Play Store’u açıp “Hesap” bölümüne girmek gerekiyor. Google’ın belirlediği kriteri karşılayan kullanıcılar, bu bölümde karşılarında “Ülke ve profiller” isimli bir seçenek görüyor. Bu seçeneğe dokunulduktan sonra ise gösterilen listedeki ülkelerden biri seçilerek değişiklik işlemi tammalanıyor.

Google Android kullanıcılarına sunduğu bu özelliği şimdilik sadece “gezgin” kullanıcılarına açmış durumda. Daha önce başka bir ülkenin Google Play Store’unda alışveriş yapmamış kullanıcıların bu imkandan yararlanması şimdilik mümkün görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER