Teknoloji

Google Android’in iOS kadar güvenli olduğuna inanıyor

google play store çince uygulamalar

google androidGoogle Android, Google Play ve Chrome OS’in güvenlik şefliğine geçtiğimiz mayıs ayında David Kleidermacher’i getirmişti. Şirketin yıllık güvenlik raporunda genel bir değerlendirmede bulunan Kleidermacher, Android’in de rakibi kadar güvenli olduğunu belirtti. Android’in güvenlik şefi doğrudan isim vermese de, kastettiğinin iOS olduğunu anlamak pek zor olmuyor.

Yayınlanan son raporda, Android’in 2017’de güvenlik konusunda önemli bir sıçrama yaptığı ve sistemin sunduğu korumaların sektörde öncü olduğu belirtildi. Alternatif gerçeklerin ve asılsız haberlerin bu denli konuşulduğu bir dönemde, bir şirketin kendisiyle ilgili övgülerine inanmak pek kolay olmuyor. Bu durumun farkında görünen Google, raporda üçüncü tarafların kendisini destekleyen verilerine de yer veriyor.

Android cihazların güvenliği konusunda kullanıcıların bilinçli tavrı da ayrıca önem taşıyor. Google’ın raporunda da bu duruma dikkat çekiliyor. Şirket, sadece Google Play üzerinden uygulama indirilen Android telefonların potansiyel olarak zararlı uygulamalara karşı 9 kat daha güvende olduğu belirtildi. Google’ın üzerinde durduğu bir diğer nokta ise Google Play Protect oldu. Bir tarama sistemi olan Google Play Protect, cihazlarda potansiyel olarak zararlı uygulamaların bulunup bulunmadığını tarıyor. Bu sistem sayesinde kayıp Android cihazları bulmak ve kullanıcıları kandırabilecek internet sitelerini tespit etmek de mümkün oluyor.

Google Android kullanıcılarının Google Play üzerinden potansiyel olarak zararlı bir uygulama indirme ihtimalinin yüzde 0.02’ye indiğini belirtti. Söz konusu oran, 2016’da yüzde 0.04 seviyesindeydi.

İLGİLİ HABERLER