Teknoloji

Google’ın Android için hazırladığı tarayıcı seçme ekranı ortaya çıktı

Google’ın Android için hazırladığı tarayıcı seçme ekranı ortaya çıktı
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Google Avrupa’daki Android kullanıcılarına internet tarayıcılarını ve arama motorlarını seçme imkânı sunmaya hazırlanıyor. Şirketin seçim ekranları, önümüzdeki haftalarda yayınlanacak bir güncellemenin ardından Google Play Store ilk kez açıldığında kullanıcıların karşısına çıkacak. Burada Android’in rakip tarayıcıları ve arama motorları da gösterilecek.

Google dört farklı tarayıcı ve arama motoruyu gelişigüzel bir sıralama içinde kullanıcılarının karşısına çıkaracak. Android kullanıcıları da bu seçenekler içinde dilediklerini indirebilecek ve aktif hâle getirebilecek. Ayrı bir ekran ise uygulama ikonlarının konfigürasyonu ve varsayılan tarayıcı ayarlarının değiştirilmesi için kullanılacak.

Google’ın bu seçim ekranlarını ortaya çıkarmasının sebebi ise Avrupa Birliği tarafından şirkete tekel yasalarını ihlâl ettiği gerekçesiyle kesilen 5 milyar dolarlık ceza. Avrupa Birliği, Google’ın Chrome’u ve arama uygulamasını Android’e “yasalara aykırı biçimde bağlamayı” durdurmasını istemişti. Avrupa Birliği daha önce benzer bir kararı da Microsoft için almıştı. 2010 yılında Internet Explorer kullanıcılarına bir tarayıcı seçimi ekranı gösterilmesine karar vermişti.

Google’ın Android için hazırladığı tarayıcı seçme ekranı ortaya çıktıGoogle tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, hem Chrome’un hem de Arama uygulamasının Android’de yüklü olarak sunulmaya devam edeceğini gösteriyor. Şirket iki uygulamayı da seçim ekranlarının en üstünde belirgin biçimde sergiliyor. Bu ekranları Avrupa’daki mevcut Android kullanıcılarının karşısına çıkaracak olan internet devi, seçim ekranlarının zaman içinde geliştirileceğini belirtti.

Google’ı Avrupa Birliği’ne şikayet eden kuruluşlardan biri olan FairSearch, şirketin sunduğu seçim ekranlarından tatmin olmuş gibi görünmüyor. FairSearch tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Google’ın seçim ekranı için sunduğu teklif, tamamen etkisiz ve Microsoft tarafından zamanında sunulandan farklı görünüyor. Google’ın seçim ekranı, şirketin uygulamalarının Android’in merkezinde olması şeklinde tanımlanabilecek temel problemi çözmekte yetersiz kalıyor.”

Google tarafından Avrupa’daki Android kullanıcılarına sunulacak seçim ekranları önümüzdeki dönemde sıklıkla konuşulacak gibi görünüyor.

⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️

MSI 23.8\" PRO MP243X 1920x1080 (FHD) FLAT IPS 100HZ 1MS ADAPTIVE-SYNC MONITOR
MSI G2712F 27\" Ultra Rapıd 1ms 180Hz Adaptive-Sync IPS Full HD Gaming (Oyuncu) Monitör
Bilgisayarda Kaçmaz Fırsatlar
Seçili Dyson Süpürgelerinde Net İndirim
Seçili Dyson Ürünlerinde 3000 TL İndirim
Game Garaj Elite S67 Amd R5 7500F 32GB Ram 1tb SSD RTX5070 120MM Sıvı Soğt Freedos Oyuncu Oem Paket
Asus Prime Lc 360 Argb 360 mm Intel-Amd Uyumlu Sıvı Soğutucu
Hepsiburada Satıcılı Monitörlerde Sepette %5 Net İndirim
Samsung S26 Ailesi Ürünlerinden Alana Samsung Watch 8 5000 TL İndirimli!

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.