Teknoloji

Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich için Play Service desteğini bitiriyor

Android 4.0, nam-ı diğer Ice Cream Sandwich için verilen önemli bir destek sonlanıyor. Google, yaptığı açıklamayla gelecek Play Services API sürümlerinde Ice Cream Sandwich desteğinin verilmeyeceğini duyurdu. 9to5Google‘a göre bu, Android’in epey eskimiş sürümü için uygulama güncellemelerinin desteklenmeyeceği anlamına geliyor.

Google, bunun yerine geliştiricilerin 16 API seviyesini, yani Android 4.1 Jelly Bean’i minimum destek seviyesi olarak hedeflemelerini söylüyor. Teoride geliştiriciler, API 14 ve 15 seviyelerini destekleyen Ice Cream Sandwich’in kullanıcıları için uygulamalarının özel bir versiyonlarını devam ettirip güncellemeyi sürdürebilir. Ancak hiçbir geliştiricinin bu yola başvuracağı düşünülmüyor.

Aslına bakarsanız, bu haber çok da şaşırtıcı sayılmaz. 26 Ekim’de Google’ın geliştirici kontrol panelinde verilen bilgiye göre, Android kullanıcılarının sadece yüzde 0.03’lük bölümü Ice Cream Sandwich yüklü cihaz kullanıyor. Tabii ki, dünya çapında 2 milyar kadar Android cihazının olduğunu düşündüğümüzde, yüzde 0.03 hâlâ 6 milyon veya o seviyede telefon veya tabletin, her ne kadar çoğu aktif olarak kullanılıyor olmasa bile, etkilenebileceği anlamına geliyor.

Android yazılım güncellemelerinin zayıf durumunu dikkate aldığımızda, eğer hâlâ Ice Cream Sandwich yüklü bir cihaz kullanıyorsanız, bunun Jelly Bean’e güncellenmesinin imkansız olduğunu söyleyebiliriz. Belki de artık, daha güncel ve modern bir telefon ya da tablet satın almanın zamanı gelmiştir, ne dersiniz?

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER