Teknoloji

Google AlphaGo Go kariyerine noktayı koydu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google alphagoGoogle AlphaGo, profesyonel Go dünyasına kısa sürede damga vurmayı başarmıştı. Dünyanın en iyi Go oyuncusu olarak nitelenen Ke Jie’yi üç defa mağlup eden yapay zekâ sistemi, hedeflerine kısa sürede ulaştığı için profesyonel Go dünyasına veda ediyor.

AlphaGo, Google’ın çatısı altındaki DeepMind isimli şirket tarafından geliştirilmişti. Yapay zekâ sisteminin geliştirici ekibi, önümüzdeki dönemde bilim adamlarının hastalıklara çare bulmasına yardımcı olacak, enerji tüketimini azaltacak ve yeni devrimci materyaller geliştirilmesine katkı sağlayacak gelişmiş genel algoritmalar geliştirmeye odaklanacak.

Ancak ekip Go’yu tamamen arkasında bırakmadan önce de bazı çalışmalar yapacak. AlphaGo’nun Ke Jie ile karşılaştığı müsabakalara nasıl hazırlandığı, yayınlanacak bir makaleyle anlatılacak. Buna ek olarak, AlphaGo’nun Go tahtasındaki bir duruma nasıl karşılık vereceğini gösterecek bir araç da kullanıma sunulacak.

Google AlphaGo antrenmanlarının görüntülerini de yayınlayacak

Google makalenin yazımı ve aracın geliştirme süreci sırasında da boş durmayacak. AlphaGo’nun Ke Jie ile olan müsabakasına hazırlanırken kendisiyle yaptığı 50 antrenman maçına ait videolar yakında yayınlanacak. AlphaGo, örnek hamlelerin yüklenmesinin ardından gelişmek için kendisine karşı da mücadele etmişti. Bu 50 müsabakadan 10 tanesi şimdiden DeepMind’in web sitesindeki yerini aldı.

İLGİLİ HABERLER