Teknoloji

Google AlphaGo Ke Jie karşısında yine zafer kazandı

google alphago ke jieGoogle AlphaGo Ke Jie karşısında bir galibiyet daha kazandı. Google’ın yapay zekâ sistemi, dünyanın en iyi Go oyuncusu olarak nitelenen Ke Jie ile ilk müsabakasından, çok küçük bir farkla, galip ayrılmayı başarmıştı. AlphaGo, daha önce de dünyanın önde gelen bir diğer Go oyuncusu olan Lee Se-dol’u mağlup etmişti.

AlphaGo’nun analizine göre, Ke ilk 50 hamleyi mükemmel biçimde oynadı. Ke, stratejisini rakibiyle oyun tahtasında farklı savaşlara girecek biçimde şekillendirdi. Ancak AlphaGo, birden fazla kanattan gelen saldırıları savuşturmayı başardı. Böylelikle oyunu sadeleştiren yapay zekâ sistemi, rakibini mağlubiyeti kabul etmeye mecbur bıraktı. DeepMind CEO’su Demis Hassabis, ilk 100 hamlede Ke’nin gösterdiği mücadele seviyesini daha önce AlphaGo’ya karşı Master seviyesinde kimsenin gösteremediğine dikkat çekti.

Müsbakayı değerlendiren Ke ise ikinci karşılaşmanın ilkinden daha farklı olduğunu belirtti. AlphaGo’nun bazı hamlelerinin kendi vizyonunun tersinde olduğunu söyleyen Ke, oyunun ortasında kazanmaya çok yaklaştığını hissettiğini dile getirdi. Tecrübeli Go oyuncusu, iyi oynadığını düşündüğünü ve bu nedenle kaybettiği için üzgün olduğunu ifade etti.

Google AlphaGo Ke Jie ile cumartesi günü bir kez daha karşı karşıya gelecek

Ke ve AlphaGo’yu karşı karşıya getiren “Go’nun Geleceği Zirvesi”, Çin’in Wuzhen şehrinde devam ediyor. Taraflar cumartesi günü bir kez daha karşı karşıya gelecek. Cuma günü ise AlphaGo’nun yetenekleri daha ilginç bir teste tabi tutulacak. AlphaGo, önce başka Go oyuncularının takım arkadaşı olarak nasıl işlediğini gösterecek. Ardından beş Go oyuncusuna karşı aynı anda mücadele edecek.

İLGİLİ HABERLER