Teknoloji

Google’ın yeni çatı şirketi Alphabet’in ticari marka hakları BMW’nin elinde

google-alphabet-110815

Google kurucularından Larry Page geçtiğimiz gün sürpriz bir yeniden yapılanma hamlesini duyurmuş ve Google’ın bundan böyle faaliyetlerini Alphabet isimli bir şirket altında sürdüreceğini açıklamıştı. Duyurunun ardından Google hisseleri yüzde 5 oranında değer kazanırken, yeni şirket için işlerin oldukça iyi başladığı yorumları yapılmıştı.

Ancak, ortada çizilen tozpembe tabloyu karartacak bazı sorunlar da bulunuyor. Bu sorunlardan birisi, BMW’nin “Alphabet” markasının ticari haklarına ve alphabet.com adresine sahip olması. BMW tarafından The New York Times’a yapılan açıklamada ise şirketin söz konusu ticari markayı ve alan adını satmaya istekli olmadığı belirtildi.

BMW’nin Alphabet’i, şirketlerin araç filolarına servis paketleri sağlıyor. Müşteriler için kafa karışıklığı oluşturmadığı sürece, iki şirketin aynı adı taşıması herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Google ve BMW olayında ise taraflar arasında, en az bir tane, açık bağlantı bulunuyor. BMW’nin otomobil üreticisi olması ve Alphabet’in çatısı altındaki Google’ın da sürücüsüz otomobil serisine sahip olması, işleri kızıştıracak gibi gözüküyor. The New York Times’ın haberine göre, BMW ticari marka ihlâline dair şikayette bulunma seçeneğini değerlendiriyor.

Google, yeni şirketine web adresi olarak abc.xyz alan adını seçtiği için BMW’nin alphabet.com için herhangi bir endişe duymasına gerek yok. Larry Page’in duyurusundan sonra alphabet.com’un trafiğinde aşırı yükleme olması dışında BMW için web adresi konusunda bir sorun yaşanması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER