Teknoloji

Google alan adı için 6006.13 dolar ödemiş

google yeni tasarım

google alan adi

Eski Google çalışanı Sanmay Ved, geçtiğimiz ekim ayında şirketin alan adını yenilemeyi unutmasından faydalanarak “google.com” adresini Google Domain üzerinden satın almayı başarmıştı. Ancak Ved’in söz konusu sahipliği sadece bir dakika sürmüş, hatayı farkeden şirket alan adını geri almıştı.

Ved, LinkedIn üzerinden yaptığı paylaşımda Google Güvenlik ekibinin kendisine bir ödül verdiğini belirtse de, tam rakamı açıklamamıştı. Ved, sadece ödülün son derece Google vari bir biçimde teklif edildiğini söylemekle yetinmişti.

Ved’in açıklamadığı ödül miktarını, Google Güvenlik açıkladı. Google Güvenlik blogu üzerinden yapılan açıklamada Ved’e 6006.13 dolar ödeme yapıldığı ve parayı bir yardım kuruluşuna bağışlayacağını açıklamasının ardından miktarın ikiye katlandığı belirtildi. Şirketin Ved’e ödediği miktar kulağa garip gelse de, kendi içinde bir anlam ifade ediyor. 6006.13 görüntü itibarıyla GOOGLE’ın rakamlarla yazılmış hâli gibi gözüküyor. Bu da, Google alan adı için ödenen rakamın nasıl belirlendiğinin biraz daha iyi anlaşılmasını sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER