Teknoloji

Google’ın patent başvurusu akıllı saat teknolojisi hakkında ipucu veriyor

Google akıllı saat pazarında işin yazılım tarafında boy gösteriyor. Şirket Apple, Samsung ve Huawei gibi rakiplerinin aksine kendi markasını taşıyan bir ürün çıkarmış değil. Ancak bu durumun değişeceğine dair dedikodular da çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Pixel Watch adıyla anılan bu akıllı saatin nasıl bir teknolojiye sahip olacağının işareti ise Google tarafından yapılan bir patent başvurusuyla veriliyor.

Patent dosyasında yer alan görseller, Google’ın birkaç farklı seçeneği değerlendirdiğini gösteriyor. Bu seçeneklerden ilki, piyasadaki diğer akıllı saatlere fazlasıyla benziyor. Saatin kayışı yine geleneksel bağlantı noktaları üzerinden bağlanıyor. Ancak kayışın üzerinde saatin bağlantı noktasından hızla ayrılmasını sağlayacak özel bir buton bulunuyor. Bu buton aşağıya doğru çekildiğinde saat, kayış da bağlantı noktasından ayrılıyor.

Patent dosyasındaki diğer iki mekanizma ise biraz daha karmaşık görünüyor. Geleneksel tarzdaki bağlantı noktası ve yeni mekanizma yerine kayışa yerleştirilen bir toka kullanılıyor. Bu toka ile kayış saatin üstündeki küçük bir çubuğa tutturuluyor. Kayış ve saatin ayrılması işlemi ise yine kayış üzerindeki özel bir butonla gerçekleştiriliyor.

google akilli saatÜçüncü yöntemde ise mıknatıslar kullanılıyor. Saat kasasının üzerinde bulunan mıknatıslara kayışın kelepçe kısmında bulunan mıknatıslar tutturuluyor.

Söz konusu patent dosyasının 2017’de hazırlandığını belirtmek gerekiyor. Dosya için onay iki yılın sonunda verilirken, aradan geçen dönemde Google’ın fikrini değiştirmiş olması da ihtimaller arasında yer alıyor. Pixel Watch hakkındaki dedikodular geçtiğimiz yaz ivme kazansa da, Google’ın sonbahar etkinliğinde beklentiler gerçeğe dönüşmemişti. “Google akıllı saat pazarındaki varlığını kuvvetlendirmek adına daha somut bir adım atacak mı?” sorusunun cevabını zamana bırakmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER