Teknoloji

Google akıllı kumaş teknolojisini geliştiricilere açıyor

levi's jacquard google akıllı kumaş

Google duyurusunu I/O 2015’te yaptığı Project Jacquard akıllı kumaş teknolojisini üçüncü taraf geliştiricilere açıyor. İlgili geliştirciler, yeni Jacquard Yazılım Geliştirme Kiti ile teknolojiyi kendi yazılımlarına entegre edebilecek.

Daha önce sadece Levi’s, Samsonite ve Yves Saint Laurent’in bulunduğu birkaç geliştirici Jacquard projesine dahil olmuştu. Geliştiriciler artık Jacquard etiketinin entegrasyonu için yazılım geliştirme kitini kullanabilecek ve kumaştaki sensörlerden gelen verileri uygulamalarına aktarabilecek.

Jacquard, Google’ın İleri Teknoloji ve Projeler (ATAP) birimi tarafından hazırlanmıştı. Projenin ilk ortağı olan Levi’s, akıllı kumaş teknolojisinin kullanıldığı ilk ürününü 2017’de piyasaya sürmüştü. 350 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulan bu özel ceket, 2019’da başka bir seriye entegre edilmiş ve hem yenilenmesi hem de fiyatının düşmesiyle daha mantıklı bir seçenek hâline gelmişti.

Google akıllı kumaş teknolojisinin daha fazla geliştiriciye açılmasıyla birlikte nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. Geliştiricilerin mevcut Jacquard uygulamasına yeni özellikler eklemesinin şu an için mümkün olmacığı açıkça belirtiliyor. Ancak yazılım geliştirme kitinin çıkışıyla birlikte Google’ın ipleri biraz daha gevşetmesi de muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER