Teknoloji

Google ekran görüntülerine daha fazla işlev kazandıracak

google lens akilli ekran goruntuleri

Google, akıllı ekran görüntüleri ile kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmaya hazırlanıyor. Google’ın mobil uygulamasının 10.61 numaralı sürümüne yerleştirilen “Akıllı Ekran Görüntüleri” isimli özellik sayesinde kullanıcıların karşısına ekran görüntüsü aldıklarında daha fazla şey yapabilmelerini sağlayan bir araç çubuğu çıkıyor. Söz konusu özelliğin varlığı, 9to5Google sitesi tarafından yapılan APK incelemesinin sonucunda görüldü.

Kullanıcıların önünde yine düzenleme ve favori uygulama üzerinden paylaşma gibi seçenekler bulunuyor. Ancak önümüzdeki dönemde bunların yanına Google Lens ikonu da eklenecek gibi görünüyor.

Google Lens seçeneğini seçenler; optik karakter tanıma özelliğinden yararlanabilecek, görsel üzerinden arama gerçekleştirebilecek veya görsel açıdan benzer unsurları bulabilecek. Bu özelliğin kullanım alanının sadece Google uygulamasındaki ekran görüntüleriyle sınırlı olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Google akıllı ekran görüntüleri ile iki özelliği birleştiriyor

Google’ın yeni özelliği, şirketin hâlihazırda sunduğu iki özelliğin birleşimi olarak değerlendirilebilir. Ekran görüntüsü düzenleme ve paylaşma özelliği Google’ın mobil uygulamasında uzun süredir mevcut. Asistan ise “Ekranımda ne var?” isimli özelliğiyle akıllı telefonların ekranlarında görünenleri analiz edebiliyor. Google’ın akıllı ekran görüntüleri bu iki özelliğin birleşimi olacağa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER