Teknoloji

Google’dan kendi bilgisayar görüşü sistemlerini yapmak isteyenlere özel bir set

Google, bu yılın başında Raspberry Pi için çıkardığı ses kontrol aracının ardından, bu sefer de meraklı kullanıcıların kompakt devre kartını bir bilgisayar görüş sistemine, diğer bir deyişle nesneleri tanıyabilen bir akıllı kameraya dönüştürmelerine olanak sağlayan bir kendin yap aracı çıkardı.

AIY Vision Kit adını taşıyan bu araç paketi; VisionBonnet devre kartı, lens kiti, düğme, hoparlör, devre kartını muhafaza edecek kasa, çeşitli bağlantı parçaları ve diğer ekipmanlarla birlikte sunuluyor.

Bir Raspberry Pi Zero W, Raspberry Pi Camera, SD kart ve güç kaynağı ile birleştirildiğinde, kullanıcı kendi güçlü bilgisayar görüşü sistemini tasarlayabiliyor, ek işlemci gücü için de herhangi bir kaynağa ihtiyaç duymuyor. Karton kasa içinde ihtiyaç duyulacak her türlü güç bulunuyor.

Bu araç setini bir araya getirmenin yaklaşık bir saat zaman aldığı belirtiliyor.

Birlikte sunulan yazılım genel nesneleri bir veri tabanı sayesinde başarıyla tanıma, insan yüzlerini ve onların duygularını (üzgün, mutlu, kafası karışmış, vb.) tanıma gibi yeteneklere sahip.

Ayrıca üçüncü bir yazılım da, bu aygıtın insan, kedi veya köpek algılama aracı olarak kullanılmasına olanak sağlıyor. Örneğin bir kişi odaya girdiğinde ya da köpeğiniz arka kapıdan dışarı çıkmak istediğinde bu tarz bir sistemin varlığı sayesinde olaylardan haberdar olabilirsiniz.

AIY Vision Kit bu ayın sonunda 45 dolarlık yurt dışı fiyatıyla ABD’de satışa sunuluyor. Ön siparişler de şimdiden, Micro Center üzerinden alınmaya başladı.

İLGİLİ HABERLER