Teknoloji

Google 4chan kurucusu Chris Poole’yi işe aldı

google 4chan chris poole

“Moot” adıyla tanınan 4chan kurucusu Chris Poole’nin platformunu elden çıkardıktan sonra kendisine yeni bir adres bulması pek zor olmadı. Poole, çevrim içi topluluk oluşturmadaki becerisini ve 12 yıllık deneyimini Google için kullanacak. 4chan kurucusunun internet devinde nasıl bir rol üstleneceği henüz bilinmiyor. Google’ın bir türlü hedeflenen ivmeyi kazanamayan sosyal paylaşım sitesi Google+’ın Chris Poole’nin öncelikli görev alanı olması muhtemel gözüküyor.

Google 4chan kurucusunu işe alarak önemli bir değişimin işaret fişeğini çakmış oldu. 4chan’i neredeyse her şeyin paylaşılabildiği bir mesaj panosu olarak konumlayan Poole, dolaylı da olsa Anonymous’un doğuşuna, efsanevi eşek şakalarına ve sayısız internet “meme”sine öncülük etmişti.

4chan kurucusunun bir yıldan kısa bir süre içinde alternatif internet kültüründen “ana akım”ın göbeğine düşmesi ilginç bir gelişme olarak nitelenebilir. Ancak Poole’nin 4chan’in satışından fazla para kazanmadığı düşünülünce Google’a katılması kulağa biraz daha mantıklı geliyor. Yine de, Poole’nin kendisini takdir edenlerden bazılarını hayal kırıklığına uğrattığını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER