Teknoloji

Google 1000’e yakın çalışanıyla yollarını ayırıyor

google chatgpt israil

Google‘da pandemi sonrası küçülme sadece Pixel, Nest ve Fitbit markalarını kapsayan donanım ekibiyle sınırlı kalmamış gibi görünüyor. Şirketin ana mühendislik ve Asistan ekiplerinde de benzer ölçekte işten çıkarmaların gerçekleştirildiği açıklandı.

İnternet devi tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, 10 Ocak itibarıyla bu birimlerin her birinde “birkaç yüz” pozisyonun sonlandırıldığı belirtildi. Bu da şirketin 1000 civarında çalışanının işine son verdiği anlamına geliyor. Bunun sadece “tahmin edilen” sayı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Söz konusu sayının artması da ihtimal dahilinde görülüyor. Zira The Verge’e konuşan Google sözcüsü Courtenay Mencini, diğer ekiplerden bazılarının da “daha verimli olmak ve daha iyi çalışmak için değişiklikler yaptığını” belirtti. Mencini, organizasyondaki değişiklikler doğrultusunda küresel ölçekte bazı rollerin de ortadan kalktığını sözlerine ekledi.

Google’ın çalışan sayısı 180 binden fazla

Bu noktada Google’ın büyük bir şirket olduğunu hatırlatmakta fayda var. İnternet devinin çatı şirketi Alphabet’in bünyesinde 30 Eylül 2023 itibarıyla 182 bin 381 kişi çalışıyordu. Dolayısıyla işten çıkarmaların toplam iş gücündeki payının yüzde 1’den daha küçük olduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER