Teknoloji

Google, Chromecast desteğiyle TikTok’u daha büyük ekranlara taşıyor

google

Google, CES 2024 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte sadece otomobillerle ilgili duyurular yapmakla yetinmedi. Şirket, geçmiş yıllarda olduğu gibi, Android ve Chrome ekosistemleriyle ilgili önemli gelişmeler de paylaştı. Bunlar arasında en dikkat çekicisi ise TikTok videolarının Chromecast desteğiyle büyük ekranlara yansıtılabilecek olması oldu. TikTok’taki canlı yayınları Chromecast sayesinde büyük ekranda izleyebilmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

Daha yüksek cihazlar arası performans temasına uygun olarak Google, bu yıl Spotify ve YouTube Music’te çalınan içerikleri uyumlu Pixel telefonlardan menzil dahilindeki yerleşik Pixel Tabletlere taşıma özelliğini kullanıma sunuyor. Bu, Homepod’lar ve iPhone’lar arasındaki bir Apple özelliğini anımsatıyor.

2024 LG TV serisi de dahil olmak üzere yerleşik Chromecast’e sahip daha fazla cihaz da bu yıl piyasaya sürülecek. Bu yılın ilerleyen zamanlarında LG Hospitality and Healthcare de Chromecast desteğini alacak; böylece kendi Google hesaplarınıza giriş yapmak zorunda kalmadan, örneğin otel odanızdaki TV’lere yansıtma yapılabilecek. Şirket ayrıca Hızlı Eşleştirme desteğini Google TV’li Chromecast’lere de genişletiyor. Bu, kulaklıkların TV’lere bağlanmasını kolaylaştıracak. Google, Hızlı Eşleştirme’nin bu yılın sonlarında daha fazla Google TV cihazına geleceğini de belirtmeyi ihmal etmedi.

AirDrop’un Apple ekosisteminin en iyi özelliklerinden biri olduğu rahatlıkla söylenebilir. Google da AirDrop’a karşı 2020’de Yakındakilerle Paylaşım özelliğini duyurmuştu. Samsung da yine aynı yıl içinde Google’ınkine çok benzer bir deneyim sunan Quick Share (Hızlı Paylaşım) sistemini tanıtmıştı.

Google “Quick Share” için Samsung ile iş birliği yapıyor

Google, Android ekosisteminde işleri daha az kafa karıştırıcı ve daha bütüncül hâle getirecek bir adım atarak, “en iyi paylaşım çözümlerimizi Quick Share adı altında tek bir Android çözümünde buluşturmak” için “Samsung ile iş birliği yaptığını” duyurdu. İnternet devi, “deneyimleri entegre ettiğini ve Android ve Chromebook ekosistemlerindeki tüm cihaz türlerinde eşler arası içerik paylaşımı için en iyi varsayılan, yerleşik seçeneği oluşturduğunu” belirtti.

Google ayrıca Quick Share’i çoğu Windows PC’de önceden yüklenmiş bir uygulama haline getirmek için LG ve diğer “önde gelen PC üreticileriyle” birlikte çalıştığını da açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER