Teknoloji

Bu 1 TB’lık taşınabilir disk ile dosyalarınızı her yerde düzenleyin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gnarbox 2.0 kickstarterBüyük boyutlu video veya fotoğraf dosyalarını bilgisayarlarına yüklemek için uzun süre bekleyenler için yeni bir taşınabilir sabit disk sürücüsü Kickstarter üzerinden kitle fonlamasına açıldı. Gnarbox 2.0 adını taşıyan bu cihaz hareket hâlindeyken bile hızlı biçimde yedekleme imkanı sunuyor. Aynı zamanda dışarıda yaptığınız çekimlerde dizüstü bilgisayarınızı yanınızda taşımadan, çektiğiniz fotoğrafları mobil uygulama üzerinden düzenleyebilir, bunları Dropbox’a da yükleyebilirsiniz.

Gnarbox 2.0’ın üstünde yer alan yuvaya SD kartınızı yerleştirebilirsiniz. Harici disk ek bir yedekleme aracı olarak kullanılabilir. Bu ürünün selefi olan Gnarbox 1.0 da daha önce Kickstarter üzerinden pazarlanmıştı. O ürün de büyük boyutlu dosyaları mobil ortamda yedekleme ve uzaktaki sunucuya yükleme imkanı sunuyordu. Gnarbox 1.0, 2015 yılında çıkmıştı ve kitle fonlama hedefini tutturmayı başarmıştı. Gnarbox 2.0 ise hedeflenmiş 75 bin dolarlık fon hedefini çoktan aştı. Haberi hazırladığımız sırada toplam bağış miktarı 510 bin Amerikan dolarını bulmuştu.

Gnarbox 2.0’da 1 TB’lık depolama alanı bulunuyor. Bu cihaz Samsung Galaxy S6’dan Galaxy S9’a olan telefonlarla, aynı zamanda Google Pixel ve çoğu Apple cihazıyla da uyumluluk taşıyor. Hem Gnarbox 1.0 hem de 2014 tarihli eski uygulama hâlâ desteklenmeye devam ediyor. Ancak şirket iOS ve Android için yeni bir mobil uygulama da çıkardı.

Uygulamanın yapılan video kayıtlarını telefondan oynatma gibi özellikleri bulunuyor. Aynı zamanda videonun çeşitli parçalarını seçerek bunları düzenleyebilirsiniz. Ayrıca Gnarbox, Adobe Lightroom ve Dropbox ile iş birliği yaparak daha kolay yazılım entegrasyonu da sağlıyor. Buradaki temel fikir, hareket hâlindeyken düzenlemelerin yapılması ve eve dönüldüğünde de Adobe yazılımının tam sürümünün kullanılarak yayın için hazırlıkların tamamlanması oluyor.

Şirket, ürünlerin bu yılın eylül ayından itibaren teslim edileceğini söylüyor. Ancak çoğu Kickstarter projesinde olduğu gibi, ürün teslim garantisi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER