Teknoloji

Gmail uygulamasında akıllı arama dönemi

gmail

Google’ın kendi e-posta uygulaması olan Gmail, kullanıcıların deneyimini her zaman daha kolay ve daha etkili hale getirme hedefi güdüyor. Bu konudaki en son adım, mobil Gmail uygulamasında “en iyi sonuçları” göstermek için yapay zekanın kullanılması oldu. Bu sayede, artık bir arama yaptığınızda, Gmail sizin için en alakalı sonuçları belirleyecek ve listenin başına koyacak.

Gmail içinde arama artık daha kolay ve daha akıllı

Google, “Gmail’de bir arama yaptığınızda, yapay zeka modeli arama terimini, en son e-postaları ve diğer ilgili faktörleri kullanarak arama sorgunuza en iyi uyan sonuçları gösterecek” diye yazdı. “Bu sonuçlar artık tüm sonuçlar sıralanmadan önce, kendilerine ayrılmış bir bölümde listenin başında görünecekler.”

İlginizi çekebilir

Google’ın blog yazısında belirtilen “bu çok talep edilen özellik size en alakalı bilgileri ilk önce verir, böylece belirli e-postaları veya dosyaları daha hızlı ve kolay bir şekilde bulmanızı sağlar” ifadesi, kullanıcıların daha hızlı ve daha etkin bir e-posta deneyimi istediğinin kanıtı niteliğinde görünüyor.

Google’ın mobil Gmail uygulamasının bu yeni özelliği, bazı kullanıcılar için bugünden itibaren etkinleşmeye başlayacak ve birkaç hafta içinde tüm kullanıcılara yayılacak. Bu özellik hem tüketici hem de iş / Workspace Gmail müşterileri için kullanılabilir olacak. Yapay zeka modelleri bir yana, gerçek soru Bard’ın Gmail deneyimine ne zaman sızacağı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER