Teknoloji

Gmail uygulamasıyla artık sesli ve görüntülü görüşme yapılabilecek

gmail
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gmail uygulamasının içindeki Google Chat üzerinden sesli ve görüntülü görüşme yapma imkanı tüm kullanıcılara sunuluyor. Gmail’in iOS ve Android uygulamaları üzerinden erişilebilen özelliğin duyurusu geçtiğimiz eylül ayında yapılmıştı. 6 Aralık itibarıyla Google Workspace, G Suite veya kişisel Google hesabı olanlar bu imkandan faydalanabilecek.

Gmail’den daha önce de görüşme başlatmak mümkündü. Ancak bunun için Google Meet’e bir video konferans daveti göndermek gerekiyordu. Dolayısıyla bu yöntem iki kişilik bir görüşme için fazla zahmetli olarak kabul ediliyordu.

Yapılan basit bir değişiklik olsa da, Google’ın Gmail’i iletişim merkezi hâline getirme çalışmaları açısından önem taşıyor. Google’dan yapılan açıklamada, Google Chat’ten başlatılan sohbetlerde de kullanıcıların Gmail’e  yönlendirileceği belirtiliyor.

Gmail’in mevcut tasarımında e-postalar dört sekmeden sadece birini işgal ediyor. Uygulamada artık Chat, Spaces (Slack benzeri mesajlaşma servisi) ve video konferans servisi Meet için de sekmeler mevcut.

İLGİLİ HABERLER