Teknoloji

Gmail’den phishing saldırılarına karşı yeni koruma

gmail phishing

Dünyanın en popüler e-posta servislerinden biri olan Gmail, buna bağlı olarak pek çok “phishing” (oltalama) saldırısına da maruz kalıyor. Bu saldırılara karşı kullanıcılarını daha etkin biçimde korumak isteyen Google, yeni bir çözümü devreye sokuyor.

Google, geçtiğimiz yıl BIMI kısaltmasıyla anılan Brand Indicators for Message Identification isimli meslek grubuna katılmıştı. Başka önemli şirketlerin de üye olduğu bu grup, kaynağı doğrulanmış e-postalara marka logolarını otomatik olarak ekleyen bir standart sunuyor. Böylelikle kullanıcıların kendilerine bir marka tarafından gönderilen e-postanın gerçekliğini anlaması kolaylaşıyor.

Bu logolar, sosyal medyada sıklıkla gördüğümüz “onaylanmış profil” işaretleriyle aynı işlevi görüyor. E-postaların doğruluğu DMARC sistemi üzerinden kontrol ediliyor. Daha sonrasında da ilgili markanın logosu otomatik olarak e-postaya ekleniyor. Böylelikle kullanıcıların e-postayı gönderen kurum veya kişiye güven duyması kolaylaşıyor.

Google, phishing saldırılarına karşı ekstra önlem olarak değerlendirdiği bu teknolojiyi Gmail üzerinde test etmeye kısa süre içinde başlayacak. Bu logolar, Gmail’de kullanıcı avatarlarının görüldüğü yuvarlak alana yerleştirilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER