Teknoloji

Gmail otomatik öğrenme modelleriyle dolandırıcılığı ve istenmeyen mesajları engellemeyi amaçlıyor

gmail otomatik ogrenmeGoogle Gmail için önemli bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Şirket söz konusu güncellemeyle şifre, kredi kartı bilgileri ve kullanıcı isimleri gibi hassas verileri ele geçirmek için sıklıkla kullanılan “phishing” saldırılarına karşı kullanıcıları korumayı amaçlıyor. Bunun için Gmail otomatik öğrenme modellerinden yararlanıyor.

Yeni güvenlik güncellemesiyle “phishing” saldırıları otomatik öğrenme yardımıyla önceden tespit edilebiliyor. Buna ek olarak, zararlı olabilecek bağlantılara tıklandığında kullanıcılar anında uyarılacak. Gelen e-postalar yanıtlanırken de kullanıcılara benzer uyarılar yapılacak.

Gmail yanıtlar konusunda kullanıcıları uyararak veri kaybını önlemeyi amaçlıyor. Örneğin, şirket alan adının dışından gelen bir e-postayı yanıtlayacak kullanıcılara söz konusu e-postayı göndermek istediklerinden emin olup olmadıkları sorulacak.

Gmail alıcının kişi listesinde mevcut olup olmadığını ve bu kişiyle düzenli olarak iletişime geçilip geçilmediğini de mercek altına alacak. Bu denetim bağlamsal zekâ özellikleriyle gerçekleştirilecek. Bu sayede kullanıcılar her zaman uyarı mesajlarıyla karşılaşmayacak.

Gmail otomatik öğrenme ile bilgi güvenliğinde dozu artırıyor

Gmail altyapısını kullanan şirketlerin verilerini daha etkin korumak için sunulan yeni özellikler, Google’ın yerleşik savunma çözümlerini önemsediğini göstermeleri nedeniyle önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER