Manşetler

Gmail iPhone uygulaması yeni tasarımla birlikte hız kazanıyor

gmail-iphone-081116-1Gmail iPhone uygulaması için yayınlanan son güncelleme, Google’ın tanımıyla, uygulamanın hızını fazlasıyla artırıyor. Güncellemeyle birlikte uygulama görsel anlamda da tazelik kazanıyor. Yeni tasarımıyla birlikte daha derli toplu bir havaya bürünen Gmail, mobil sitenin kullanışsız bir versiyonu gibi görünmekten kurtuluyor. Örneğin, artık mesajları sürükleyerek silmek veya arşive göndermek uygulamanın Android versiyonundaki gibi daha pürüzsüz ve güvenilir şekilde gerçekleştiriliyor.

gmail-iphone-081116-2Google’ın Inbox servisinde sunduğu özelliklerden birisi de güncellemeyle Gmail iPhone uygulamasına eklenen yenilikler arasında yer alıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde uygulama üzerinde gönderdikleri e-postaları geri alabiliyor. “Gönder” tuşuna dokunulduktan sonra ekranın altında beliren bu seçenek, kullanıcılara yanlışlık yaptıklarını düşündükleri e-postaları geri almaları için kısa süreli bir fırsat sunuyor. Uygulama içi aramanın hızlanması da güncellemenin getirileri arasında bulunuyor. Kullanıcılar arama terimini yazmaya başladıklarında karşılarına çeşitli öneriler geliyor.

Gmail iPhone uygulaması hâlâ birleştirilmiş bir gelen kutusu sunmuyor

Gmail iPhone uygulaması yenilense de, kullanıcılara hâlâ birleştirilmiş bir gelen kutusu sunmuyor. Kullanıcıların kişisel ve kurumsal hesapları arasında geçiş yapması gerekiyor. Gelen kutuları ayrı ayrı görüntüleniyor.

google-takvim-081116Google Takvim iPhone uygulaması için yayınlanan güncelleme ise haftalık ve aylık görünümleri yatay modda görüntüleme imkanı sunuyor. Buna ek olarak, Spotlight araması üzerinden randevuları, hatırlatıcıları ve hedefleri görmek mümkün oluyor. Google Takvim uygulamasının iPad versiyonu ise halen ortaya çıkmış değil. Dolayısıyla Apple tablet kullanıcılarının farklı çözümlere yönelmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER