Teknoloji

Gmail iOS uygulamasına e-postaları bildirimden yanıtlama ve arşive gönderme desteği eklendi

gmail-ios-060315

Gmail iOS uygulamasının 4.0 sürümünü yayınlayan Google, kullanıcılarına iOS 8’in getirdiği imkanlardan doğan bazı yenilikler sunuyor. Bundan böyle Gmail iOS uygulamasını kullananlar, aldıkları e-postaları gelen bildirimin üzerinden yanıtlayabilecek veya arşive gönderebilecek.

Aynı aksiyonları küçük bir hareketle kilit ekranı üstünde gösterilen Gmail bildirimlerinde de uygulamak mümkün olacak. Apple’ın iOS 8 ile birlikte sunduğu bu imkandan Gmail’in geç de olsa faydalanmaya başlaması kullanıcılar için önemli bir yenilik teşkil ediyor.

Güncellemeyle birlikte Gmail iOS’in paylaşım sayfasındaki yerini de aldı. Bundan böyle bir fotoğrafı veya dokümanı paylaşmak isterken ”diğer uygulamalar” bölümüne giren kullanıcılar, Gmail’i seçenekler arasında görebilecek.

Google’ın Gmail iOS uygulamasına getirdiği son özellik ise yeni ek görüntüleyicisi oldu. Bundan böyle kullanıcılar Gmail’deki e-posta eklerini, ek türünü destekleyen başka uygulamalarda da açabilecekler. Gmail iOS uygulamasının son versiyonu, iTunes App Store’daki yerini aldı.

İLGİLİ HABERLER