Teknoloji

Gmail güvenlik bildirimleri ile risklere karşı koruyor

gmail güvenlik bildirimleri

Gmail’in şimdi özel bir bildirim sistemi var. Gmail güvenlik bildirimleri sistemi güvenli olmayan servislerden gelen e-posta iletilerini veya kötü Web bağlantılarını açma riskine karşı kullanıcıları uyarıyor.

Eğer bir kişi size güvenli olmayan bir servisten ileti gönderirse, Gmail’de kırmızı bir kilit açma ikonu sizi uyaracak. Google bu özelliği yaklaşık bir buçuk ay önce kullanıma sunduğunu ve güvenli sunuculardan gelen e-posta iletilerinde yüzde 25’lik bir artış görüldüğünü belirtti.

gmail güvenlik bildirimi

Chrome’da güvenli olmayan bir web sitesini ziyaret etmek istediğinizde, bu sayfa açılmadan önce bir bildirim ekranı karşınıza çıkar. Aynı ekranı Google arama sonuçlarında zararlı olabileceğine dair risk taşıyan web sayfaları açılmadan önce de görürüz. Google şimdi bunu Gmail’e getiriyor.

Eğer Google’ın zararlı olduğunu bildiği bir sayfanın bağlantısına Gmail e-posta gelen kutunuzda bulunan bir iletiden tıklarsanız, siz daha bu sayfaya girmeden önce uyarı ekranı karşınıza çıkacak. Üstelik Gmail’i Chrome üzerinden kullanmasanız bile bu uyarı ekranını görürsünüz.

gmail güvenlik bildirimi

Devlet destekli korsan saldırıları gibi durumlar için de Gmail’ın bildirim penceresi bulunuyorç. Her ne kadar Google kullanıcıların sadece yüzde 0.1’lik bir kısmının bu saldırılara maruz kaldığını kabul etse de, kullanıcılarını korumak için gerekli bütün önlemleri aldığının altını çiziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER