Teknoloji

Gmail Akıllı Yazma özelliği çerçevesinde konu önerisi sunacak

gmail

Google, Gmail Akıllı Yazma özelliğinin kapsamında kullanıcılarına e-postaları için konu önerilerinde bulunmaya başlıyor. Söz konusu özelliğin Gmail’i İngilizce kullanan kullanıcılara dağıtımı başladı. Bu özellikle birlikte botların insanların sıradan iletişimini devraldığı döneme bir adım daha yaklaşılmış oluyor.

Akıllı Yazma özelliği, hâlihazırda kullanıcıların yazma alışkanlıklarından hareketle cümleleri tamamlayabiliyor. Özdevinimli öğrenme teknolojisinden hareketle önerilerini sunan Akıllı Yazma özelliği için Google, “E-posta ve yanıt yazmanın zahmetini en düşük seviyeye indirecek” vaadinde bulunuyor.

E-postaların gövdelerinin yazılmasının ardından Akıllı Yazma özelliği devreye giriyor ve e-postanın içeriğinden hareketle bir konu önerisinde bulunuyor. Örneğin, bir arkadaşınıza doğum günü planları hakkında bir e-posta yazdığınızda konu önerisi olarak “Doğum Günün Kutlu Olsun” sunulabiliyor.

Gmail Akıllı Yazma özelliğinin geliştirilmiş ve genişletilmiş versiyonu, kullanıcılara kademeli olarak dağıtılacak. Google’dan yapılan açıklamaya göre, bu süreç yaklaşık 15 gün devam edebilir. Akıllı Yazma özelliği varsayılan olarak açık biçimde sunuluyor ancak daha sonra isteğe bağlı olarak kullanıcılar tarafından kapatılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER