Teknoloji

Giphy Arcade: Giphy’den oyun hazırlamak ve oynamak için yeni platform

giphy arcade

Giphy denince pek çok kişinin aklına doğal olarak GIF animasyonları geliyor. Şirket son yıllarda bu algıyı biraz kırmak için çeşitli adımlar atsa da, bunlarda da GIF animasyonlarının gölgesinden çıkamamıştı. Ancak Giphy Arcade bu durumu sonunda değiştirecek gibi görünüyor.

Giphy’nin internet sitesine eklenen özel bir bölüm olan Arcade, küçük boyutlu web oyunlarına ev sahipliği yapıyor. Desktop Tower Defense, Red Remover ve Bookworm gibi Flash oyunlarına aşina olanlar için Giphy Arcade’in oldukça tanıdık bir deneyim vadettiği söylenebilir.

Giphy Arcade’de kullanıcılar sadece kendilerine sunulan oyunları oynamakla yetinmiyor. Dileyenler platform üzerinde kendi oyunlarını oluşturup bu oyunları arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Giphy Arcade’le hazırlanan oyunlar, web tarayıcısı bulunan tüm cihazlarda oynanabiliyor.

Arcade üzerinde bir oyun oluşturmak için karmaşık program bilgilerine ve bağlantılı yeteneklere ihtiyaç duyulmuyor. Giphy’nin sağladığı şablon ve araçlarla sınırlı kalmak yaratıcılığı biraz sınırlasa da, kısa süre içinde ilgi çekici oyunlar hazırlama imkanının bir cazibesi olduğu söylenebilir.

Giphy Arcade için ilginç bir gelir modeli seçildi

Giphy’den verilen bilgiye göre, kullanıcılara ilk etapta oyunlarında kullanabilmeleri için 30 arka plan ve 20 müzik şablonu sunuluyor. Kullanıcılar masaüstünde bu şablonları diledikleri gibi karıştırabilecek veya eşleştirebilecek. Oyun, isminin de verilmesinin ardından başkalarıyla paylaşılabilecek. Mobil cihazlarda ise platform kullanıcılara seçtikleri şablona bağlı olarak üç soru soruyor ve bu sorulara verilen yanıtlar doğrultusunda otomatik olarak bir oyun oluşturuluyor.

Giphy Arcade için oldukça ilginç bir gelir modeli seçmişe benziyor. Hâlihazırda platformda bulunan oyunlardan üç tanesi fast-food zinciri Wendy’s tarafından hazırlandı. Söz konusu oyunlarda şirketin imzasını taşıyan unsurlar bulunuyor. Bu unsurlar, kullanıcılar tarafından hazırlanan oyunlara da yerleştirilebiliyor. Kısacası Giphy, sponsorlu içeriklerle yeni platformu üzerinden para kazanmayı amaçlıyor. Bu formülün ne kadar işe yarayacağı zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER