Manşetler

Gingerbread çift çekirdekli uygulama desteğiyle yeniden ısıtılıp Android 2.4 olarak sunulabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ViewSonic içinden Google’ın Android için çıkaracağı bir sonraki güncellemeyle ilgili bazı ipuçları geldi. Ancak şirketin hakkında konuştuğu sürüm beklediğimiz Ice Cream Sandwich versiyonu değil. Pocket-lint’in Viewsonic’te bulunan kaynağına göre, Google’ın mühendisleri Android 2.4’ü Nisan 2011’de Gingerbread adı altında çıkarmayı düşünüyor. Çıkacak bu güncellemeyle birlikte Nexus S gibi tek çekirdekli cihazlarda da çift çekirdekli işlemcilere uygun şekilde geliştirilen uygulamaların çalıştırılması sağlanacak.

Bu güncellemeyle birlikte Motorola’nın XOOM tableti gibi Android 3.0 Honeycomb ile çalışan ve çift çekirdekli işlemciye sahip cihazlar için geliştirilecek oyun ve uygulamaların tek çekirdekli yongaya sahip cihazlarla da uyumlu olacağını anlıyoruz. Android’in farklı sürümlerinin yaratmış olduğu ayrışmaya zaten aşinayız. Şimdi de ortada tek çekirdekli ve çift çekirdekli cihazların neden olacağı potansiyel bir ayrışma tehlikesi daha bulunuyor. Google ViewSonic’in iddia ettiği adımı atarak bu potansiyel tehlikenin önüne geçmek istiyor olmalı.

Geçtiğimiz ay Android Community tayfasının ortaya çıkardığı ve Google tarafından onaylanmayan bir haberde Google’ın üreticilere 2011’in ikinci çeyreğine kadar Android 2.3 Gingerbread cihazı veya güncellemesi sunmamaları konusunda ricada bulunduğu iddia edilmişti. O zaman Google’ın amacının Nexus S’in Android 2.3 Gingerbread’in gözde cihazı olarak kalması için bir zaman penceresi yaratmak olduğu tahmin edilmişti, ancak şimdi görüyoruz ki, Google’ın mühendisleri 2.4 sürümünü hazır hâle getirmek için vargüçleriyle çalışıyor olabilirler.

Aslına bakarsanız Android 2.4 ibaresini ilk kez görmedik. Sony Ericsson XPERIA Arc’ın CES 2011’deki tanıtımında bu cihazın Android’in henüz duyurulmamış 2.4 versiyonuyla çalıştığı görülmüştü. Sony Ericsson daha sonra bunun bir yanlış ayarlama hatası olduğunu belirtmiş ve olayın üstünü kapatmıştı.

Viewsonic’in kaynağı Android Ice Cream Sandwich’in Android 3.1 sürümü çıkıncaya kadar çıkmayacağını iddia ediyor.

İlgili – Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER