Teknoloji

Gigabyte Aero ve Aorus serileri yeni bileşen ve ekran seçenekleriyle güncellendi

Gigabyte Aero 17

Nvidia’nın RTX 3000 serisini tanıtmasının ardından dizüstü bilgisayar üreticilerinden de duyurular geldi. Bu üreticilerden biri olan Gigabyte, Aero ve Aorus serisinin yeni GPU’larla güncellenen yeni versiyonlarını duyurdu. Gigabyte’tan yapılan açıklamada, yeni bilgisayarların Cyberpunk 2077 ve diğer AAA kategorisi oyunlarda üst sınıf bir oyun deneyimi yaşatacağı belirtildi.

Aorus serisinde geleneksel olarak tanımlanabilecek dizüstü oyun bilgisayarları bulunuyor. Aero serisinin hedefinde ise içerik oluşturucuları yer alıyor. İki seri arasındaki farklar ise temel itibarıyla dış donanımda görülüyor. Aorus serisinde yenileme hızı daha yüksek ekranlara sahip modeller bulunuyor. Aero modellerinin ekranlarında ise renk doğruluğu ön plana çıkıyor. Aero serisinin Aorus’a kıyasla biraz daha şık göründüğünü de belirtmek gerekiyor. Cihazların içi ise daha benzer görünüyor.

Aorus serisinin amiral gemisi, 17.3 inç ekranlı Aorus 17G. Sıkı oyuncuları hedefleyen dizüstü bilgisayarda mekanik bir klavye bulunuyor. 300 Hz ekran da Aorus 17G’nin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Gigabyte Aorus 15G

Aorus 15G ve 15P de serinin 15.6 inç ekranlı yeni modelleri. Her iki bilgisayarda da 240 Hz Full HD çözünürlüklü ekranlar bulunuyor. 15G’de taşınabilirlik de ön plana çıkan noktalar arasında yer alıyor. Gigabyte bu modelin 8 saatlik pil ömrüne de dikkat çekiyor.

Gigabyte Aorus 17G

Aorus serisinin üç yeni üyesinde de işlemci seçenekleri Intel Core i7 H serisine kadar uzanıyor. 17G ve 15G’de GeForce RTX 3080 GPU da tercih edilebilecek. 15P’de ise en üst GPU seçeneği RTX 3070.

Gigabyte Aero serisi için toplam dört yeni seçenek

Aero tarafında ise iki yeni Aero 17 ve iki yeni Aero 15 modeli sunuluyor. Aero 17 serisinde bir modelde 4K HDR ekran, diğerinde ise Full HD çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. Aero 15 tarafında ise 4K HDR AMOLED ve standart Full HD panel seçenekleri mevcut.

Gigabyte’tan verilen bilgiye göre, Aero 15’in AMOLED ekranlı versiyonunda DCI-P3 renk gamının tamamı kapsanıyor. HDMI 2.1, MiniDP, Thunderbolt 3 girişleri ve UHS-II SD kart  okuyucusu da Aero serisinin yeni üyeleri mevcut.

Gigabyte Aero 15

Aero 17 HDR ve Aero 15 OLED’de seçenekler GeForce RTX 3080 ve Intel Core i9 işlemciye kadar uzanacak. Standart Aero 17’de GeForce RTX 3060 ve Intel Core i7 işlemci tercih edilebilecek. Aero 15’te ise GPU’da RTX 3070 tercih edilebilecek.

Gigabyte Aero ve Aorus serilerinin yeni üyeleri 26 Ocak itibarıyla satışa sunulacak. Bilgisayarlar 1499 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER