Teknoloji

12 yıl sonra ilk kez e-posta iletilerinin yarısından azı gereksiz

spam-240412

Güvenlik şirketi Symantec’in haziran ayı için yayınladığı aylık rapor, gereksiz e-postalarla mücadele edenlere müjdeli haberler veriyor. 2003’ten bu yana ilk kez gerçek e-postaların sayısı gereksiz e-postaların sayısını geçerken, Symantec müşterilerine gelen istenmeyen e-posta oranı yüzde 49.7’ye geriledi.

Rapor, sadece antivirüs pazarının yüzde 2’sine sahip olan Symantec’i kapsadığı için mükemmel bir örnek teşkil etmiyor. Yine de, gereksiz e-postaların sayısının azaldığını ortaya koyuyor. Symantec’in nisan ayında açıkladığı oranın yüzde 52.1 olması, istenmeyen e-posta sayısının hızlı biçimde düştüğünü gösteriyor.

Gereksiz e-posta oranları yıllardır düşüşte olsa da, düşüşün nedenleri halen paylaşılıyor. İstenmeyen e-postalarla mücadele son 10 yılda daha yaygın hâle gelse de, düşük cezalar ve anayasal zorluklar bu mücadeleyi baltalıyor. Agresif filtreleme yöntemleri ise gereksiz e-posta gönderimi yapan pek çok kişiyi düşen kâr marjı nedeniyle sektörden uzaklaştırdı.

Spamhaus gibi kuruluşlar da gereksiz e-postalarla mücadele konusunda oldukça etkili olsalar da, kimi zaman çok sert karşı saldırılara maruz kalabiliyorlar. Symantec’in ortaya koyduğu düşüşün önümüzdeki dönemde devam edip etmeyeceği ise zamanla görülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER