Teknoloji

Gelecek nesil iPhone 4.08 inç ekran ve sıska bir görünümle karşımıza gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir analistin tedarik zincirindeki kaynaklarında elde ettiği bilgilere göre Apple’ın gelecek nesil iPhone’u 4.08 inç’lik ekrana sahip olacak ve Retina Ekran şartının korunması amacıyla bu ekranın çözünürlüğü artırılacak. Sonuç olarak mevcut iPhone 4S’ten daha uzun bir iPhone ile karşılaşacağız. KGI Research şirketinin analisti Mingchi Kuo bu hafta için hazırladığı yatırımcı raporunda bu durumu farklı faktörlerin uzlaşması olarak tarif etti.

Analistin raporuna göre, mevcut modelle aynı genişliğe sahip ancak daha uzun bir iPhone tek elle kullanım özelliğini muhafaza edebilir ki, bu Apple’ın en çok önem verdiği konular arasında yer alıyor. Öte yandan ekranın büyümesi kullanıcı deneyiminin büyüyen grafiklerle birlikte biraz daha üst seviyelere çıkarılması anlamına geliyor.

Uygulamaların uyumluluğu konusunda ise, geniş ekranlı filmlerde altta ve üste gördüğümüz siyah bantlara benzer bir görünüm eşliğinde daha eski iPhone modellerine uygun şekilde geliştirilmiş uygulamaların düzgün bir şekilde çalıştırılacağı düşünülüyor. Ancak Apple’ı tanıyorsak, sadece bununla yetinmeyecektir ve uygulama geliştirenlere yeni ekranın çözünürlüğüne uygun uygulamalar geliştirme konusunda teşvikte bulunacaktır.

Daha büyük ekrandan dolayı oluşan daha büyük tasarım muhtemelen daha büyük batarya anlamına da gelecektir. Ancak Kuo bunun beklentisi içinde değil. Ona göre gelecek nesil iPhone’da 1400 mAh’lik bir batarya kullanılacak, sonuç olarak akıllı telefon şu ankine göre daha uzun, ancak daha ince olacak.

Apple’ın gelecek nesil iPhone’da ne kadar büyüklükte bir ekran kullanacağı hâla tam olarak belli değil, zaten resmen tanıtılana kadar veya kısa süre kalıncaya dek belli de olmayacak. Ancak Android cihazlarının giderek artan ekran büyüklüğü karşısında Apple’ın hâla 3.5 inç’te ısrarcı olması iPhone için rekabette dezavantaj sayılabilir. Bu nedenle Apple’ın çok da uçmasa da en azında 4 inç civarında bir ekran büyüklüğünü seçerek rekabette avantajlı konuma geçmek isteyeceği düşünülüyor.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER