Teknoloji

iPhone 12 maket ve kılıfları iPhone 4 izlerini gösteriyor

iphone 12

iPhone 4 serisi, Apple’ın şimdiye kadar çıkardığı iPhone’lar arasında en beğenilen tasarımlardan birine sahipti. Bu durum nedeniyle Apple’ın yeni modellerin tasarımında iPhone 4 çizgilerinden yararlanabileceği iddiaları daha önce gündeme gelmişti. iPhone 12 modellerinin maket ve kılıflarına ait olduğu söylenen fotoğraflar da bu etkiyi daha net biçimde gösteriyor.

Apple, 2014’te çıkarttığı iPhone 6 serisiyle birlikte kavisli köşe tasarımına geçiş yapmış ve akıllı telefon pazarında yeni bir moda başlatmıştı. Şirket buna rağmen düz ekran tasarımından vazgeçmemişti. Kavisli kenarlar ve köşeler daha ergonomik olarak değerlendirilse de, Apple bu konuda saati geri almaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

Tıpkı bu yıl gözler önüne çıkan yeni iPad Pro’larda olduğu gibi, iPhone 12’lerde de düz kenarların tercih edileceği söyleniyor. iPhone 4 serisinde tercih edilen düz köşe tasarımının geri dönüşünün izleri maketlerde de görülüyor. Hatta fotoğraflardan birinde iPhone 4 ile 5.4 inç ekranlı model doğrudan karşılaştırılıyor.

iphone 12

Bu maketler, iPhone 12’nin neye benzeyeceği konusunda kesin bir fikir vermiyor. Kılıf üreticileri için hazırlanan maketler, kameraların dizilimi veya çentik boyutu gibi konularda tahmin yaratmaya yardımcı olmuyor. Ancak kılıflarda arka kamera için yine kare şeklinde bir kesik bulunduğu görülüyor.

Apple’ın iPhone 12 serisinde dört model sunması bekleniyor. Standart model ve Max versiyonun yanında Pro ve Pro Max modellerinin kullanıcıların karşısına çıkma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER