Teknoloji

Paraşütçünün cebinde unuttuğu iPhone 4200 metreden düşmesine rağmen çalışmaya devam etti

iphone paraşüt

Akıllı telefonlar düşme testlerinde genellikle 2, 3 veya 6 metre yükseklikten bırakılıyor. Peki bir telefon binlerce metre yükseklikten düşerse ne oluyor? Cebinde iPhone’u varken 4200 metre yükseklikte atlayış yapan bir paraşütçü, kazara da olsa bu sorunun cevabını almayı sağladı.

Hatton Smith isimli paraşütçü, bu deneyimini TikTok’ta “Paraşütle atlarken iPhone’unuzu cebinizde unutursanız ne olur?” başlıklı bir video ile paylaştı. Videoda Smith’in atlamasından hemen sonra iPhone’unun cebinden fırladığı görülüyor.

Yaklaşık 4200 metre yükseklikten saatte 160 kilometreden yüksek bir hızla yere çakılan bir cihazın kullanılamaz hâle gelmesi beklenir. Ancak videonun sonunda telefonun tek parça ve çalışır şekilde yerden alındığı görülüyor.

@capt_rumcoffee

When your phone falls out of your pocket at 14,000 feet #fail #screammovie

♬ original sound – Hatton Smith

Bu noktada telefonun kılıfının önemli bir rol oynadığını belirtmek gerekiyor. Smith de paylaşımının yorumlarında Catalyst markalı kılıfına teşekkür ediyor. Telefonun kılıfsız olduğu senaryoda bu kadar sert bir düşüşün cihaza çok büyük zarar vereceğini tahmin etmek pek zor değil. Buna ek olarak, yumuşak ve çamurlu bir yüzeye düşmek de telefonun hasar görmemesini sağlayan bir diğer faktör olarak göze çarpıyor.

TikTok kullanıcısından eğlenceli yorum: iPhone’un ortası yok!

Paylaşıma Lexi rumuzlu kullanıcının yaptığı yorum ise oldukça eğlenceli: “iPhone’un ortası yok. Ya yok edilemez oluyor ya da 2 metreden halıya düşünce kırılıyor.” Bunun Catalyst için yapılmış bir PR çalışması olması da pek ihtimal dahilinde görünmüyor. Smith, bu inanılmaz olayı anlatmak için Catalyst’e ulaşmakta sorun yaşadığını dile getirdi.

Paraşütçülerin ceplerinde telefonlarını unutarak atlayış yapmaları daha önce görülmemiş bir durum değil. Ancak 4200 metrelik düşüşün ardından bir telefonun çalışmaya devam etmesinin yeni bir rekor olduğu söyleniyor. Daha önce yaklaşık 3960 metre yükseklikten düşen bir iPhone çalışmayı sürdürmüştü.

İLGİLİ HABERLER