Teknoloji

Geekbench benchmark uygulamasının yeni sürümü Apple A6’nın frekansını 1.3 GHz olarak sergiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone 5’inde yer alan çift çekirdekli Apple A6 işlemcinin 1 GHz civarında bir çalışma frekansına sahip olduğu biliniyordu. Gerçekleştirilen ilk inceleme ve performans testleri de bunu destekler niteliklerdi. Ancak Geekbench uygulamasının 2.3.6 numaralı yeni versiyonuna göre farklı bir durum söz konusu.

Primate Labs’ten John Poole’nin belirttiğine App Store üzerinden yayınlanan uygulamanın en son sürümü geliştirilmiş işlemci frekans algılama algoritması sayesinde Apple A6’nın saat frekansını 1.3 GHz olarak saptamaya başladı. Poole, Geekbench’in eski versiyonlarının A6’nın frekansını algılamakta sorunlar yaşadığını ve bu durumun da Apple A6’nın frekansının 1.0 GHz olarak gösterilmesine neden olduğunu kaydetti.

Poole, Engadget’ın yönelttiği Apple A6 üzerinde daha fazla güç gerektiren görevler için dinamik hız aşırtmanın yapılıp yapılamayacağı sorusuna da A6’nın herhangi biçimde bir işlemci artışına izin verdiğine inanmadığını kaydetti. Testlerde bir çekirdeğin veya her iki çekirdeğin de meşgul olmasına bakılmaksızın 1.3 GHz değerinin gözlendiğini de ekledi.

İlgili >> Primate Labs, App Store (Geekbench)

İLGİLİ HABERLER