Teknoloji

Benchmark testine göre M2 Pro, M1 Max’e fark atıyor

m2 pro benchmark
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yeni M2 Pro çipinin ilk benchmark testleri, bu yeni nesil işlemcinin Apple’ın eski M1 Max çipinden gerçekten daha hızlı olduğunu ortaya koyuyor. Bunu dikkate değer bir başarı olarak nitelendirebiliriz.

MacRumors tarafından tespit edilen, yeni M2 Pro çipinin ilk benchmark test sonuçları Geekbench veri tabanında ortaya çıktı. Çarşamba günü benchmark testi yapılan “Mac14, 12” tanımlayıcı kodlu, M2 Pro çipli yeni bir Apple Mac mini‘nin, 16 GB birleşik belleğe sahip 12 çekirdekli CPU içeren bir konfigürasyon olduğu görünüyor.

Yeni donanım tek çekirdekte 1952 puan ve çok çekirdekte 15013 puan aldı. Şu anda, benchmark kıyaslamaları oldukça gelişigüzel olabilir ve bu sonuçlar kulağa önemli gelmeyebilir. Ancak karşılaştıracak olursak, Apple’ın M1 Max yongası sırasıyla 1727 ve 12643 puanlık Geekbench sonuçları elde ediyor. Bu, Apple’ın M2 Pro çipi ile M1 Max’e göre önemli bir performans artışı elde ettiği anlamına gelir. Üstelik benchmark rakamları ortaya çıktığında M2 Max çipinin eskisini açık ara farkla arkada bırakabileceğini de söyleyebiliriz.

M2 Pro benchmark testinin yanında M2 işlemci için de tahmin yapmak mümküm

Eski M1 Mac mini aynı Geekbench testlerinde, 1651 ve 5181 puan alıyordu. Bu da M2 Pro’nun performans anlamında Mac mini’de de önemli bir sıçramaya yol açabileceğini gösteriyor. Tabii ki, M2 Mac mini ile karşılaştırma yapmak daha mantıklı olur. M2 işlemcili bir MacBook Air (2022) modelinin de Geekbench testlerinde 1961 ve 9003 puanları aldığını veri tabanında görüyoruz.

Bu rakamlara bakılırsa, Apple’ın M2 Max çipi tam bir canavar olabilir ve olası bir ‘Ultra’ versiyonu da M2 Max yapılandırmasını ikiye katlayabilir.

Apple, bu hafta içinde yeni M2 Mac Mini ve yeni MacBook Pro (2023) ile birlikte yeni M2 Pro ve M2 Max yongalarını tanıttı. Yeni ürünler şimdiden ön siparişe açıldı ve önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek. Güçlü işlemci yükseltmelerine rağmen, Apple her iki cihazın da kasasında veya tasarımında gözle görülür herhangi bir değişiklik yapmadı.

Bu arada Apple, hafta içinde, yeni bilgisayarlarından bir gün sonra HomePod 2 modelini de tanıttı.

İLGİLİ HABERLER