Teknoloji

Garmin Vivomove analog saatte aktivite takip özelliği sunuyor

garmin vivomoveAkıllı saatler henüz rüştlerini ispat edebilmiş değiller. Aktivite takip bileklikleri ise müşterilerini koruma konusunda problem yaşıyor. Dolayısıyla aktivite takip özelliğine sahip analog saatler, şu sıralarda pek çok kişinin aradığı ürün konumunda. Bu arayışı fırsata çeviren Garmin, insanlara ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir seçenek sunuyor.

garmin vivomoveGarmin Vivomove adını taşıyan analog saatinde aktivite takip özelliğini de kullanıcılarla buluşturuyor. Bir yıllık pil ömrü bulunan Vivomove, 50 metre derinliğe kadar suya dayanabiliyor. Uzaktan bakıldığında siyah, beyaz, roze altın, paslanmaz çelik ve altın tonlarındaki kasasıyla klasik bir saat gibi gözüken Vivomove, adım ve uyku takibi gerçekleştiren sensörler barındırıyor. Cihazda saatin arayüzünde kırmızı bir çubukla temsil edilen bir “hareket hatırlatıcısı” da bulunuyor. Garmin’in diğer fitness saatleri ve aktivite takip cihazları gibi, Vivomove da Garmin’in iOS, Android ve Windows Mobile uygulamalarıyla kablosuz olarak eş zamanlanabilecek.

garmin vivomoveGarmin, daha öncesinde analog saat arayüzlerinin yerleştirilebildiği dijital saatler geliştirmişti. Ancak Vivomove, Garmin’in ilk gerçek “analog” saati olma niteliğini taşıyor. Dış mekanda kullanıma uygun fitness araçları, donanma ve havacılık navigasyonu teknolojisiyle tanınan Garmin, aktivite takip özelliği olan analog saatiyle Withings, Fossil ve Runtastic gibi şirketlerle doğrudan rekabet içine girmiş oluyor.

garmin-vivomove-040516-4Garmin Vivomove için cepten biraz fazla para çıkarmak gerekiyor. Akıllı saatin spor versiyonunun fiyat etiketinde 150 dolar yazacak. Deri kayışlı ve paslanmaz çelikli model içinse 300 dolar ödemek gerekecek. Fitness cihazlarıyla tanınan Garmin, Vivofit ve Vivosmart gibi etkileyici aktivite takip cihazlarının altına imza atmıştı. Garmin Vivomove mayıs ayı içinde raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER