Teknoloji

Garmin vivoactive 5, AMOLED ekran ve 11 gün pil ömrüyle geliyor

garmin vivoactive 5

Garmin vivoactive 5 adını taşıyan en yeni akıllı saatini tanıttı. Hafif bir tasarıma sahip olan ve eloksallı alüminyum çerçeveyle gelen vivoactive 5, Garmin’in saatlerinde aşina olduğumuz üst sınıf hareket takibi özelliklerini barındırıyor. Saatin 1.2 inçlik AMOLED dokunmatik ekranı 390 x 390 piksel çözünürlük sunuyor. Bu ekran Corning Gorilla Glass 3 camla korunuyor. Tartıda 23 gram çeken saat, suyun altında 5 ATM basınca kadar çalışabiliyor.

Garmin’in vivoactive serisinin en yeni üyesi kalp atış hızını, kandaki oksijen seviyesini, stres ve uykuyu takip edebiliyor. Uyku takibi özelliği kişiselleştirilmiş uyku verileri ve kestirme takibi gibi alt yetenekler de barındırıyor. 30’dan fazla spor takibi uygulamasını destekleyen vivoactive 5’te yerleşik GPS de mevcut. Akıllı saat egzersiz sürecini de takip ederek kullanıcılara spor ve meditasyon sonrası toparlanma süreleri öneriyor.

Garmin’in vivoactive 5’te sunduğu özelliklerden birisi de “vücut pili” adını taşıyor. Bu özellik, özetlenmiş raporlardan hareketle vücudun enerji seviyesini takip ediyor. Bunun için stres, egzersiz yükü ve yeniden toparlanma süresi gibi verilerden faydalanılıyor. NFC desteğiyle Garmin Pay ile yapılan ödemelerde kullanılabilen saat, hem iOS hem de Android cihazlarla eşleştirilebiliyor.

Garmin vivoactive 5 için ne kadar ödemek gerekiyor?

4 GB depolama alanı Spotify, Amazon Music ve Deezer’dan şarkı kaydetmek için kullanılabiliyor. Bildirim yönetimini de destekleyen saat, Android telefonlarla eşleştirildiğinde ekran üzerinde mesaj yazmayı da mümkün kılıyor. Garmin Connect IQ Store üzerinden ekstra kadran ve uygulamaların indirilebildiği vivoactive 5, akıllı saat modunda 11 güne kadar pil ömrü vadediyor.

garmin vivoactive 5

Garmin vivoactive 5 için siyah, beyaz, orkide ve lacivert renk seçenekleri sunuluyor. Akıllı saatin ABD fiyatı 300 dolar, Avrupa fiyatı ise 300 avro olarak belirlendi. vivoactive 5, Garmin ve ortak perakende zincirleri tarafından satılmaya başladı.

İLGİLİ HABERLER