Teknoloji

Garmin servisleri saldırının ardından yeniden hayata dönüyor

Garmin Instinct askeri seviyede dayanıklılık ve uzun pil ömrü vadediyor

Garmin’in servisleri geçtiğimiz hafta gerçekleşen fidye virüsü saldırısının ardından çalışmaz hâle gelmişti. Şirket servislerin yeniden işlemeye başlamasının zaman alabileceğini belirtmişti. The Verge sitesinde yer alan habere göre; Garmin’in giyilebilir ürünleriyle ölçülen egzersiz ve hareket verilerini yönetmeyi ve kontrol etmeyi mümkün kılan Garmin Connect uygulamasına yeniden erişilebiliyor.

Kullanıcılar cihazlarının çarşamba gününden bu yana topladığı verilerin uygulamayla eş zamanlanabildiğini belirtti. Garmin’in müşterileri tarafından Twitter’da yapılan paylaşımlarda da uygulamanın yeniden çalışmaya başladığı mesajı veriliyor.

Ancak Garmin’in tedbiri elden bırakmadığını da söylemek gerekiyor. Garmin’in internet sitesindeki durum bölümünde, Connect’e erişimin hâlâ “sınırlı” olarak sağlandığı bilgisi yer alıyor. Dolayısıyla henüz tam anlamıyla bir düzelme olmadığı söylenebilir.

Garmin’den geçtiğimiz cumartesi günü yapılan açıklamada ise kesintinin kullanıcıların aktivite, ödeme bilgisi veya kişisel bilgiler gibi verilerini etkilediğine dair bir bilginin bulunmadığı belirtilmişti.

Kaynaklara göre; Garmin uygulamaları WastedLocker isimli bir fidye virüsü saldırısı nedeniyle devredışı kaldı. Saldırının ardında Evil Corp adını taşıyan bir sanal korsan grubunun bulunduğu ve bu grubun ele geçirdiklerini dışarı sızdırmadığı; bu sayede etkilenen sistemlerin fidye ödemeden yedeklerinden geri döndürülebildiği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER