Teknoloji

Garmin fidye virüsü saldırısıyla vuruldu

garmin connect
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Giyilebilir ürün üreticisi Garmin’in internet sitesi, mobil uygulamaları, Connect isimli veri eş zamanlama servisi ve diğer çevrimiçi hizmetleri siber saldırı nedeniyle çevrimdışı hâle geldi. Garmin durumu Twitter hesabı aracılığıyla duyururken, saldırının şirketin çağrı merkezlerini bile etkilediği belirtildi.

Garmin’in açıklamasında kesintinin nedeni konusunda resmi bilgi verilmedi. Ancak ZDNet’in haberine göre, kesinti şirketin iç sunucularını etkileyen bir fidye virüsü saldırısından kaynaklanıyor. Garmin’in sunucularının işler düzelene kadar birkaç gün kapalı kalmasının gerekebileceği belirtilirken, şirket sorunun çözümü için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Yaşanan kesintiden etkilenen sadece Connect’ten yararlanan koşucular, bisikletçiler veya diğer spor meraklıları değil. ZDNet’in haberine göre, Garmin’in havacılık navigasyon ekipmanlarını destekleyen web servisi flyGarmin’e de erişilemiyor. Bu nedenle pilotlar sistemlerine Garmin’in havacılık veri tabanının en yeni versiyonunu indiremiyor. Garmin’in uçuş planlamasında kullanılan Flight uygulaması da çevrimdışı vaziyette.

Bazı Reddit ve Twitter kullanıcıları, Garmin’e yönelik saldırıda “WastedLocker” isimli fidye virüsünün kullanıldığını iddia ediyor. Malwarebytes’a göre, bu virüsü yaygın olarak kulalnan siber korsan grubu genelde 500 bin ila 10 milyon arası bir değerde Bitcoin talep ediyor. Garmin henüz yaşanan sorunun fidye virüsünden kaynaklandığını doğrulamış değil.

İLGİLİ HABERLER