Eğlence

HBO’dan Game of Thrones hayranlarını üzecek karar

game of thrones 8. sezonGame of Thrones 8. sezon bölümleriyle birlikte ekranlara veda edecek. Dizinin yedinci sezon bölümleri 2017’de yayınlandığı için pek çok kişinin beklentisi maceranın 2018’de sona ereceği yönündeydi. Ancak dizinin yayıncısı HBO, bu beklentileri boşa çıkaran bir karara imza attı.

HBO’dan yapılan açıklamada, dizinin son sezonunun 2019’da yayınlanacağı belirtildi. Bu konudaki iddialar geçtiğimiz haziran ayında gündeme gelse de, şirket o dönemde sessiz kalmayı tercih etmişti. HBO’nun son sezonun yayın tarihini ileriye atarak üzerinde çalıştığı yan projeler için kendisine daha fazla zaman sağlamayı planladığı düşünülüyor.

Game of Thrones’un son sezonunun altı bölümden oluşacağı da HBO tarafından yapılan açıklamada tekrar hatırlatıldı. Bu bölümlerin sürelerinin standart Amerikan dizisi sürelerine göre fazla olması muhtemel görünüyor. Dizinin yedinci sezon bölümlerinin uzunlukları 59 ila 80 dakika arasında değişiyor.

Game of Thrones 8. sezon bölümlerinin yönetmenleri de açıklandı

HBO, Game of Thrones 8. sezon bölümlerinin senarist ve yönetmenlerini de açıkladı. Dizinin son bölümünün yönetmenliğini David Benioff ve Dan Weiss üstlenecek. Deneyimli yönetmen David Nutter da iki sezonluk aranın ardından final sezonunda üç bölümde yönetmen koltuğuna oturacak. Son iki sezonda yapımda görev almayan Miguel Sapochnick de iki bölümün yönetmenliğini üstlenecek. Sekizinci sezonun senaristleri ise David Benioff, Dan Weiss, Bryan Cogman ve Dave Hill olacak. Yedinci sezon bölümlerini yöneten Jeremy Podeswa, Alan Taylor, Matt Shakman ve Mark Mylod ise son sezon kadrosunda yer almıyor.

İLGİLİ HABERLER