Teknoloji

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelecek

galaxy z fold 4 galaxy z fold 5

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’in ABD’de satılacak versiyonları, Geekbench’in veri tabanında boy gösterdi. Veri tabanındaki kayıtlar, telefonların Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip olacağını doğruluyor.

Samsung Galaxy S23 serisinde de Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye yer vermişti. Şirketin bu işlemcinin CPU ve GPU çekirdekleri üzerinde “hız aşırtma” yapılmış özel bir versiyonunu telefonlarına yerleştirdiği de biliniyor.

Benchmark testinde Z Fold 5’in tek çekirdek performansıyla 2014, çoklu çekirdek performansıyla 5022 puan aldığı görülüyor. Bu skorların testten sırasıyla 1500 ve 4900 puan alan Galaxy S23 serisine kıyasla daha yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor. İşlemciye 12 GB RAM’in eşlik ettiği ve telefonun kutusundan Android 13 yüklü şekilde çıktığı da sonuç sayfasında görülenler arasında yer alıyor.

galaxy z fold 5

Galaxy Z Flip 5 ise skor tahtasında kardeşi Z Fold 5’i sollamayı başarıyor. İstiridye kabuğu tasarımına sahip katlanabilir telefon testte tek çekirdek performansıyla 2030, çoklu çekirdek performansıyla 5213 puan almayı başarıyor. Bu modelde işlemciye 8 GB RAM eşlik ederken, Android 13 tarafında herhangi bir değişiklik söz konusu değil.

Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 ağustos ayında tanıtılacak

Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’in önümüzdeki ağustos ayında resmiyet kazanması bekleniyor. Dolayısıyla gelecek günlerde bu telefonlarla ilgili çok daha fazla sızıntıyla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER