Teknoloji

Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarının tanıtım tarihi için en somut iddia

galaxy z fold 5 samsung galaxy unpacked

Samsung’un bu yıl düzenleyeceği bir sonraki Unpacked etkinliğinde yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5‘i, Tab S9 tableti ve Galaxy Watch 6 akıllı saati tanıtması bekleniyor. Daha önce çıkan haberlerde Samsung’un Unpacked etkinliğini temmuz ayının sonlarında gerçekleştirebileceği belirtilmişti. Yeni bir habere göre, Samsung Unpacked etkinliğini 26 Temmuz’da gerçekleştirecek ve yeni ürünlerini de 11 Ağustos’ta kullanıcılarla buluşturacak.

Samsung geçtiğimiz yaz Unpacked etkinliğini 10 Ağustos’ta gerçekleştirmişti. Şirket bu etkinlikte de katlanabilir telefonları Z Fold 4 ve Z Flip 4 ile Galaxy Watch 6’yı tanıtmıştı. Bu yılki etkinliğin yıldızlarının da katlanabilir telefonlar Z Fold 5 ve Z Flip 5 olacağını tahmin etmek pek zor değil.

Z Fold 5’in katlı durumdayken selefine kıyasla çok daha ince bir telefon olması bekleniyor. 6.2 inç kapak ekranında ve 7.6 inç katlanabilir ekranın büyüklüklerinde ise bir değişiklik olması beklenmiyor. Z Flip 5’te ise kapak ekranının büyüklüğünün 3.4 inçe çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu ekranın çözünürlüğünün 748 x 720 piksel olacağı belirtiliyor. Her iki telefonda da katlanabilir ekrandaki kırışıklığı azaltacak olan damla şeklindeki yeni menteşe mekanizmasının kullanılması da beklenen değişiklikler arasında yer alıyor.

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 Snapdragon 8 Gen 2 işe gelecek

Her iki telefonun da Samsung’un Galaxy S23 serisinde kullandığı Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelmesi de kesin gözüyle bakılan bir diğer nokta. Özellikle batı ülkelerinde Samsung’un katlanabilir telefonlarının pek rakibi olmasa da, Google Pixel Fold’un çıkışıyla birlikte işlerin değişebileceğini belirtmek gerekiyor.

Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 ile birlikte yeni tabletlerini de gözler önüne çıkaracak. Amiral gemisi niteliğindeki Tab S9 Ultra’nın 16 GB’a kadar uzanan RAM ve 512 GB’a kadar uzanan depolama alanı seçenekleriyle gelmesi bekleniyor. Standart Tab S9’da ise maksimum RAM kapasitesinin 12 GB olacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER