Teknoloji

Galaxy Z Fold 5’in suya ve toza karşı dayanıklılığı için farklı iddia

galaxy z fold 5 samsung galaxy unpacked

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5, bu ay bitmeden resmen gözler önüne çıkacak. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu cihazlarla ilgili çok daha fazla sızıntıyla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır. Bu sızıntıların en yenisi, ünlü duyumcu Ice Universe tarafından paylaşıldı. Söz konusu paylaşıma göre; Z Fold 5 suya ve toza karşı dayanıklılık konusunda IP58 sertifikasına sahip olmayacak.

Bir süre önce çıkan haberlerde hem Z Fold 5’in hem de Z Flip 5’in IP58 dayanıklılık sertifikasıyla geleceği iddia edilmişti. Böylelikle katlanabilir telefonlarda ilk kez bu kadar yüksek bir dayanıklılık sunulmuş olacaktı. Ancak Z Fold 5 hakkındaki en yeni sızıntı, bu telefonun selefleri gibi suya karşı IPX8 dayanıklılık sertifikasına sahip olacağını gösteriyor.

Ice Universe tarafından yapılan paylaşımda Z Fold 5 hakkında dikkat çekici başka bir bilgi daha mevcut. Telefonun katlanabilir ekranındaki kırışıklığın görünürlüğünün Z Fold 4 ile hemen hemen aynı olacağı ve aradaki farkın anlaşılamayacağı da ünlü duyumcunun iddiaları arasında yer alıyor.

Galaxy Z Fold 5’in katlanabilir ekranı için daha farklı iddialar öne sürülmüştü

Galaxy Z Fold 5 hakkında daha önce çıkan haberlerde telefonun selefine kıyasla daha ince olacağı ve ekrandaki kırışıklığın da daha az olacağı iddia edilmişti. Bu iddiaların doğruluğunu görmek için ay sonuna kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER