Teknoloji

Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarının beklenenden erken tanıtılma ihtimali kuvvetleniyor

galaxy z fold 5 samsung galaxy unpacked

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5‘i temmuz ayının sonlarında tanıtacağına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Şirket genellikle yılın ikinci Unpacked etkinliğini ağustos ayında gerçekleştiriyordu. Samsung’dan henüz bu konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, Z Fold 5 ve Z Flip 5’in beklenenden daha erken bir tarihte piyasaya çıkacağına dair bir işaret daha ortaya çıktı.

The Elec sitesinin haberine göre, Samsung yeni katlanabilir telefonlarını seleflerinden farklı olarak temmuz ayında tanıtacak. Şirket Z Fold 4 ve Z Flip 4’ü 2022’nin ağustos ayında gözler önüne çıkarmıştı. Şirketin bu kararı 2023’ün üçüncü çeyreğine ait finans raporuyla ilgili kaygılar nedeniyle aldığı söyleniyor. Samsung’un telefonları ağustosun ikinci haftası yerine temmuz sonunda piyasaya çıkararak üçüncü çeyrek rakamlarını iyileştirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Bu karar nedeniyle Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarında kullanılacak bazı bileşenlerin üretiminde de gaza basıldığı ve takvimin 2-3 hafta öne alındığı söyleniyor. Bunlar arasında yeni tasarıma sahip menteşe mekanizması da bulunuyor. Ancak bazı bileşenlerin de geçtiğimiz yılki takvime bağlı şekilde üretileceği belirtiliyor.

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’in OLED ekranları selefleriyle aynı olacak

Haberde Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarında M12 OLED materyal ile üretilmiş ekranların kullanılacağı bilgisi de yer alıyor. Z Fold 4 ve Z Flip 4’te de M12 OLED ekranlar mevcut. M13 OLED ekranın ise Google’ın Pixel Fold adını taşıması beklenen ilk katlanabilir telefonunda kullanılacağı söyleniyor.

galaxy z flip 5

Samsung’dan Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’in tanıtım tarihi konusunda bir açıklama gelmiş değil. Bu açıklamanın temmuz ayından önce yapılması da muhtemel görünmüyor. Ancak bu süre zarfında telefonlar hakkında çok daha fazla bilgiyle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER