Teknoloji

Galaxy Z Fold 4’te ana kamera güçlenecek

galaxy z fold 4

Samsung Galaxy Z Fold 4 yaz mevsiminde tanıtılması beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Katlanabilir ekranlı telefonla ilgili haberler de uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bunların en yenisi, telefonda asıl değişimin kameralarda olacağını, diğer değişikliklerin ise daha küçük ölçekli olacağını gösteriyor.

Ünlü duyumcu Yogesh Brar’ın paylaşımına göre, akıllı telefonun katlanabilir ekranı 7.6 inç büyüklüğünde olacak. Samsung’un ekrandaki kırışıklığı azaltmak ve süper ince camın da daha dayanıklı hâle gelmesi için çalıştığı söyleniyor. Hem bu ekranda hem de 6.2 inç ekranındaki dış ekranda 120 Hz AMOLED panellerin kullanılması bekleniyor. Görüntü oranlarının ise değişeceği söyleniyor.

Bazı haberlerde telefonda ana kamera görevini 108 megapiksel kameranın üstleneceği iddia edilmişti. Ancak Brar ana kameranın 50 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağını belirtiyor. Z Fold 3’te 12 megapiksel ana kamera bulunuyor. Telefoto ve ultra geniş açılı kameraların 12 megapiksel çözünürlüğünün değişmesi beklenmiyor.

Katlanabilir ekran içine yerleştirilen kameranın çözünürlüğünün 16 megapiksel olacağı söyleniyor. Ancak görüntü işleme sürecindeki zorluklar nedeniyle Z Fold 3’te bu kamerayla sadece 4 megapiksel çözünürlüklü kareler yakalanabiliyor. Galaxy Z Fold 4’te bu alanda nasıl değişiklikler yapılacağı merak ediliyor. Dış ekranın üstündeki deliğe yerleştirilen 10 megapiksel kamerada ise değişim beklenmiyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini Snapdragon 8 Plus Gen 1‘in üstleneceği söyleniyor. Bu işlemciye 12 veya 16 GB RAM eşlik edecek. Z Fold 3’te sadece 12 GB RAM seçeneği mevcut. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 ve 512 GB olacak. 25W şarj desteğine sahip 4400 mAh kapasiteli pilde ise bir değişim söz konusu olmayacak.

IPX8 suya dayanıklılık sertifikası, stereo hoparlörler, gelişmiş bağlantı seçenekleri ve S Pen desteği de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Telefonda S Pen yuvasının bulunmasına pek ihtimal verilmiyor.

Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 için geniş ölçekli üretime başladığı söyleniyor. Bu da telefonun tahmin edildiği gibi ağustos ayında resmiyet kazanması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER