Teknoloji

Katlanabilir telefon Galaxy Z Flip ile ilgili tüm ayrıntılar ve fotoğraflar açığa çıktı

samsung galaxy z flip

Samsung’un bir sonraki katlanabilir telefonu, düşey yönde katlanan Galaxy Z Flip ile ilgili dedikodular son haftalarda ortalarda dolaşıyor. Ancak yeni bir sızıntı sayesinde yakında beklenen katlanabilir telefonla ilgili tüm detaylar ortaya çıkmış oldu.

WinFuture’un sızıntısı yakında beklenen cihaza dair en kapsamlı bilgileri veriyor. Samsung’un Galaxy Z Flip için hazırladığı resmi tanıtım görselleri ve teknik özellikler listesi de bunların arasında bulunuyor.

Beklendiği üzere, Z Flip’te 6.7 inç, 22:9 görüntü oranlı katlanabilir OLED ekran yer alacak. Bu ekranın çözünürlüğü 2636 x 1080 olacak. Galaxy Fold’un aksine, yeni sızıntı Z Flip’in “Ultra Thin Glass” ekrana, yani ultra ince cam ekrana sahip olacağını gösteriyor. Böylelikle Fold’da sorunlara yol açan, daha hassas plastik panel kullanılmamış olacak.

Samsung’un son zamanlarda çıkan telefonları gibi, Z Flip de ekranın ortasına yerleştirilmiş kamera deliği barındıracak ve burası selfie kameraya ev sahipliği yapacak. Bu arada dışarıda ikinci bir ekran daha var. 1.06 inç, 300 x 116 piksel OLED panel de saati ve basit şekilde bildirimleri gösterecek.

galaxy z flip

İçerideki bileşenlere bakacak olursak Galaxy Z Flip, her ne kadar biraz modası geçmiş olsa da, güçlü bileşenler içerecek gibi görünüyor. Galaxy S20 serisinde görmeyi beklediğimiz Snapdragon 865 yerine, ondan biraz daha eski olan Snapdragon 855 Plus işlemciyi taşıyacak. 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza da diğer özellikler arasında bulunuyor.

Portlar bakımında, şarj ve ses için sadece tek bir USB-C portu var. microSD kart yuvası veya 3.5mm kulaklık jakı bulunmuyor. Aynı zamanda 5G desteği yok. Galaxy Z Flip sadece LTE şebekelerini destekleyecek.

Galaxy Z Flip’te üç kamera olacak. İkili kamera kurulumu telefonun dışında yer alacak. Bunlar 12 megapiksel ana lens ve 12 megapiksel ultra geniş açılı lensten oluşacak. İçeride de 10 megapiksel çözünürlük destekli tek bir kamera bulunacak.

Galaxy Z Flip’in teknik özellikler bakımından en üst seviyede olmaması Samsung için problem değil gibi görünüyor. WinFuture bu telefonla amaçlananın Z Flip’in gelecekten gelen tarzı ve eşsiz tasarımı olduğunu söylüyor. Motorola da katlanabilir telefonu Razr ile aynısını hedefliyor. Donanım bileşenleri bakımından çok güçlü telefon isteyenlere S20 serisiyle, özellikle de S20 Ultra ile hitap edecek olan Samsung, Z Flip ile daha çok tasarıma önem veren müşterilere odaklanacak.

Galaxy Z Flip fiyatı ve çıkış tarihi gibi bilgiler netleşmedi. Ancak XDA Developers sitesinde Max Weinbach’ın daha önce belirttiğine göre, bu telefon 1400 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olacak ve 14 Şubat’ta satışa çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER