Teknoloji

Galaxy Z Flip sızıntısı yeni detayları gösteriyor

galaxy z flip

Samsung‘un Unpacked 2020 etkinliğine yaklaşık 10 günlük bir süre var. Güney Koreli şirketin yeni katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Z Flip de etkinlikte gözler önüne çıkacak cihazlar arasında yer alıyor. Ancak katlanabilir ekranlı telefona dair pek çok detay şimdiden biliniyor. Bu detaylara yenileri eklenmeye devam ediyor.

6.7 inç ekran büyüklüğü, günümüzün akıllı telefonları için standart olarak değerlendirilebilir. Ancak Galaxy Z Flip’in ekranının katlanabilir olması, işleri biraz değiştiriyor. Bunun için ekranın ortasına yerleştirilen menteşe mekanizması, Samsung’un telefonun bileşenlerini yeniden düzenlemesini ve bazı bileşenlerden kurtulmasını mümkün hâle getiriyor. Bunun Samsung’a sağladığı avantajlardan birini son sızıntı gösteriyor.

Galaxy Z Flip’in ses çıkışı, stereo hoparlörlerin varlığı sayesinde düşünülenden daha yüksek olacak gibi görünüyor. Akıllı telefonlarda stereo ses deneyimi sağlamak için genellikle ahize hoparlörü ekstra hoparlör olarak kullanılıyor. Samsung’un yeni telefonunda da bu özelliğin bulunması bekleniyor. Bunun için telefonun dikey modda kullanılmasının gerekeceği belirtiliyor.

Galaxy Z Flip kablosuz şarj desteğiyle gelecek

Ünlü duyumculardan Ishan Agharwal’in verdiği bilgiye göre, Samsung’un yeni katlanabilir telefonu 12W kablosuz şarj desteğiyle gelecek. Güney Koreli şirketin amiral gemilerinde kablosuz şarj özelliği uzun süredir mevcut olsa da, Galaxy Z Flip’in farklı tasarımı nedeniyle bu konuda akıllarda bazı soru işaretleri kalmıştı. Akıllı telefonda 9W PowerShare (Ters Kablosuz Şarj) desteğinin bulunacağı da belirtiliyor.

Bu detayların Galaxy Z Flip’in genel yapısını değiştirmesi beklenmiyor. Ancak katlanabilir telefonun yetenekleri bakımından kendisinden daha uygun fiyatlı amiral gemilerinden uzak kalmayacağını gösteriyor. Telefonun arkasında sadece iki kameranın bulunması günümüz standartları çerçevesinde bir eksiklik gibi görünse de, Galaxy Z Flip’i tercih edenlerin öncelikli motivasyonunun kamera olmayacağı rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER