Teknoloji

Samsung’un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip çalışırken görüntülendi

galaxy z flip

Samsung‘un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip hakkındaki pek çok detay, resmi duyuru olmamasına rağmen, sızıntılar sayesinde biliniyor. Bu sızıntılara son olarak, ünlü duyumcu Ben Geskin’in paylaştığı bir video eklendi. Söz konusu videoda Galaxy Z Flip’in prototipini çalışır hâlde görmek mümkün oluyor.

Samsung’un yeni katlanabilir telefonu, gerçekten de eski kapaklı telefonların modernleştirilmiş bir versiyonu gibi görünüyor. Kompakt bir cihaz olan Galaxy Z Flip’in dışında kapalıyken kullanılabilen küçük bir harici ekran yer alıyor. Telefon açıldığında ise oldukça uzun olan ana ekran kullanıcıları karşılıyor.

Kısa video, telefonun teknik özellikleri konusunda pek fazla bilgi vermiyor. Ancak arka paneldeki iki kamera ve ekranın üzerindeki deliğe yerleştirilmiş ön kamera, videoda kolaylıkla fark edilen unsurlar arasında yer alıyor.

Galaxy Z Flip için çok beklemek gerekmeyecek

Daha önceki dedikodulara göre, Galaxy Z Flip’te 6.7 inç büyüklüğünde 2636 x 1080 piksel çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. Bu ekranın plastik yerine ultra ince cam ile korunacağı belirtiliyor. Akıllı telefonun Snapdragon 855 Plus işlemciyle gelmesi ve bu işlemciye 8 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Kulaklık jakı veya microSD kart barındırmayan telefonun dahili depolama alanının ise 256 GB olacağı söyleniyor.

Galaxy Z Flip’in Samsung’un 11 Şubat’ta gerçekleştireceği Unpacked etkinliğinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Katlanabilir telefonun tanıtımdan kısa bir süre sonra satışa sunulması bekleniyor. Galaxy Z Flip’in Samsung’un ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold‘a kıyasla daha ucuz, yeni tanıtılacak Galaxy S20 serisine kıyasla ise daha pahalı olması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER