Manşetler

Karşınızda Samsung’un yeni katlanabilir telefonu: Galaxy Z Flip

galaxy z flip

Samsung‘un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip, uzun süredir etrafta dolaşan sızıntıların ardından sonunda resmiyet kazandı. “Makus talihli” olarak tanımlanabilecek Galaxy Fold’dan bir hayli farklı görünen yeni katlanabilir telefon, sızıntıların da gösterdiği gibi yeni Motorola Razr’a benziyor. Galaxy Z Flip’in 6.7 inç büyüklüğündeki OLED ekranı katlandığında telefon, küçük ve kare bir şekle bürünüyor.

Galaxy Z Flip’in görsel açıdan eski zamanların kapaklı cep telefonlarıyla aynı yerde durduğu söylenebilir. Katlanabilir akıllı telefonun kapağında da 1.1 inç büyüklüğünde bir OLED ekran bulunuyor. Bu ekran sayesinde telefonun ekranı katlıyken bildirimleri görmek mümkün oluyor. Bildirime dokunulması durumunda kullanıcılar telefonun ekranını açtıklarında doğrudan bildirimin geldiği uygulamaya yönlendiriliyor. Bu ekrandan kamera vizörü olarak da yararlanılabiliyor.

Tartıda 183 gram çeken Galaxy Z Flip’in kalbinde 64-bit sekiz çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

Galaxy Z Flip’in 6.7 inç büyüklüğündeki katlanabilir ekranını Samsung’un tescilli Ultra İnce Cam’ı koruyor. Güney Koreli şirket, “Sonsuz Esnek Ekran” olarak adlandırdığı ekranın 200 bin kez katlanabileceğini belirtiyor. Herhangi bir çentik veya kesik barındırmayan ekran, 21.9:9 görüntü oranına sahip. 2636 x 1080 piksel çözünürlüklü ekranın piksel yoğunluğu ise 425 ppi.

Samsung Galaxy Z Flip’in katlanabilir ekranında üçlü bir menteşe mekanizması bulunuyor. Bu mekanizma sayesinde iki ekran parçasının arasında 90 derece açı bırakmak ve bu iki parçayı birbirlerinden bağımsız biçimde kullanmak mümkün oluyor. Bu kullanım şeklinin akıllara dizüstü bilgisayarları getirdiği rahatlıkla söylenebilir.

Galaxy Fold’un başına gelenlerin ardından akıllara doğal olarak bazı soru işaretleri geliyor. Samsung, Galaxy Z Flip’i tanıtırken bu soru işaretlerini yanıtlamayı da ihmal etmedi. Galaxy Z Flip’in menteşesinin telefonun içine toz kaçmasını engellediğini söyleyen Samsung, geliştirdiği özel fiberler sayesinde tozun dışarıda tutulabildiğini belirtti. Menteşenin Samsung’un vaatlerini karşılayan bir performans sergileyip sergilemeyeceği zamanla anlaşılacak.

Galaxy Z Flip 12 megapiksellik iki arka kamera taşıyor

Galaxy Z Flip’in önünde f/2.4 diyafram genişliğine sahip 10 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Arka panelde ise kullanıcıların karşısına 12 megapiksel çözünürlüklü iki sensör çıkıyor. Bu sistem bir ultra geniş açılı ve bir adet de standart geniş açılı sensörden oluşuyor. Arka kamera sistemiyle geceleri Hyperlapse videolar çekmek veya Samsung’un gece modunun yardımıyla net düşük ışıklı kareler yakalamak mümkün oluyor.

Galaxy Z Flip, kullancılarına zengin bir yazılım deneyimi vadediyor. 6.7 inçlik ekran, Samsung’un “Flex Mode” adını verdiği özellik eşliğinde 4 inçlik iki parçaya ayrılıyor. Bu modun hazırlık sürecinde Google ile yakın mesai yapan Samsung, kullanıcılara resimleri görüntülemek veya YouTube videolarını izlemek için yararlanabilecekleri özel bir arayüz sunuyor.

Samsung, Galaxy Z Flip’te çoklu aktif pencere özelliği sayesinde çoklu görev desteğinden yararlanılabiliyor. Kullanıcılar ekranın üst ve alt bölümleri arasında uygulamaları sürükleyip bırakabiliyor.

Samsung Galaxy Z Flip, Parlak Siyah ve Parlak Mor renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Türkiye’de 13499 TL karşılığında satılacak olan telefon için ön sipariş süreci 12 Şubat itibarıyla başlayacak. Telefon mart ayının başlarında sahipleriyle buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER